MoreGolf Kreditkort

Bästa alternativen till MoreGolf Kreditkort 2024

Kortnamn Kreditkortet Betyg Villkor Fördelar Nästa steg
Re:member Flex 120 000 kr max
9.74% - 28.24% ränta
0kr/år
Handla tryggt
Egen ränta
Inga avgifter
Ansök
Bank Norwegian 150 000 kr max
21,99% ränta
0kr/år
Tjäna cashpoints
Avgiftsfritt kontantuttag
Räntefritt 45 dagar
Ansök
Marginalen Gold Kreditkort 200.000 kr max
16,9% ränta
0kr/år 1
Tryggförsäkring
Prisgaranti
Delbetala
Ansök
Marginalen Traveller Kreditkort 150.000 kr max
16,9% ränta
0kr/år 1
Bonus
Reseförsäkring
Delbetala
Ansök
MoreGolf Kreditkort

MoreGolf Mastercard är ett kredit- och betalkort från bolaget Mastercard som med tillstånd av Finansinspektionen erbjuder kort- och betallösningar över hela världen. MoreGolf är ett samarbete mellan EnterCard och Svenska Golfförbundet med fokus på just golf och innebär därför ett flertal bonusar och rabatter för dig som är medlem i en golfklubb. Du får poäng på allt du köper med ditt kort och kan sedan använda dessa när du handlar hos svenska golfklubbar och de olika samarbetspartners som är kopplade till kortet.

Kortnamn Kreditkortet Betyg Villkor Fördelar Nästa steg
More Golf Kreditkort 160.000 kr max
15,14% ränta
295kr/år
Bonus
Golfrabatter
Försäkringar
Ansök

Kortets funktion

MoreGolf Mastercard är tänkt att ersätta ditt betalkort och ditt medlemskort i golfklubben så du bara behöver ett kort istället för två. Kortet kostar 295 kronor per år, är ett kreditkort och du ansöker därför om en summa du önskar på ditt kort för att sedan få en månadsfaktura på det belopp du nyttjat. Varje gång du använder kortet får du en poäng för varje spenderad krona. När du kommit upp i 10 000 poäng får du en bonuscheck på 100 kronor och när du handlat för 10 000 poäng till får du ytterligare 100 kronor. Denna check kan du använda hos svenska golfklubbar och MoreGolfs partners, till exempel Best Western, Europcar, Hertz, Mabi och Skistar. När du handlar med ditt kort hos dessa får du ibland rabatter och erbjudanden. Du får även tillgång till Värdehäftet, som är erbjudanden samlade online, endast för MoreGolfs kunder. Här finns greenfee-rabatter och andra förmåner hos olika partners.

Om du vill kan du betala din årsavgift hos golfklubben med kortet och då dela upp din betalning på sex till tolv månader. Det tillkommer ingen ränta utan bara en månadsavgift på 29 kronor. Om din årsavgift till exempel är 6 000 kronor och du betalar under sex månader kommer du betala 1 029 kronor varje månad. Om du någon gång behöver pengar på ditt konto istället för på kortet, till exempel om du ska betala något där kort inte är en möjlighet, kan du lösa detta genom en saldoöverföring. Du kan ansöka om minst 500 kronor, så länge din kreditgräns inte är nådd, du har obetalda fakturor eller har missbrukat ditt kort på något sätt och du får vanligtvis pengarna på ditt konto inom två dagar. Du betalar inget extra för tjänsten, förutom ränta på beloppet du behöver.

Kortet kan användas till internethandel på samma sätt som ett vanligt bank- och kreditkort. Du kan använda kortet när du betalar saker utomlands och medlemsfunktionen fungerar på alla golfklubbar i Norden. Du kan skriva ut ett hcp-bevis på Min Golf på hemsidan golf.se, som är din golfklubbs medlemssida, för att utomlands kunna bevisa att du tillhör en svensk golfklubb. Du kan givetvis också ta ut pengar i en bankomat med ditt kort. Om du vill ha ett extrakort till någon i familjen kan du ansöka om detta, så länge personen är minst 20 år och har ett registrerat personnummer i Sverige. När ditt kort börjar bli gammalt kommer du få ett nytt hemskickat, två veckor innan sista giltighetsdag.

Ansökan

Du ansöker kostnadsfritt om ett MoreGolf Mastercard online genom att fylla i dina personuppgifter, din arbetsplats, inkomst, civilstånd och vilken kreditgräns du önskar. Den högsta gränsen är 160 000 kronor. För att kunna ansöka behöver du vara minst 20 år, ha en årlig inkomst på mer än 125 000 kronor, ha fast jobb eller eget företag sedan sex månader tillbaka samt vara medlem i en golfklubb tillhörande Svenska Golfförbundet. Om din ansökan blir godkänd får du ett avtal hemskickat för underskrift och när detta har mottagits tar det ungefär en vecka innan du får ditt nya kort. När du ansöker om ett kort får du automatiskt 9 000 bonuspoäng.

Betalning

Varje månad får du en faktura som redogör för dina köp under månaden. Du kan välja att betala hela skulden på en gång och då betalar du ingen ränta, eller dela upp beloppet och då tillkommer 3 % ränta. Effektiva krediträntan per år ligger i nuläget på 15,14 % men kan komma att ändras. Du måste alltid minst betala 150 kronor om du vill dela upp betalningen. Om du av någon anledning inte kan betala din faktura kan du två gånger per år ansöka om en betalningsfri månad. För att kunna ta del av detta behöver du kontakta kundservice sex vardagar innan förfallodag och ha tre betalda fakturor i rad innan den fria månaden. På det utestående beloppet tillkommer ränta. Om du gjort ett större köp av till exempel golfklubbor kan du dela upp betalningen i efterhand, så länge köpet är gjort den senaste månaden. Det gör du på Mina sidor och väljer en avbetalningstid på ett halvår, ett år eller två år.

När du loggar in på Mina sidor kan du se dina transaktioner, fakturor, höja din kreditgräns, ändra PIN-kod, göra betalningar, överföringar och dela upp dina köp. Inloggning får du via kundservice eller på din faktura. MoreGolf har rätt att spärra ditt kort om de anser att kortet missbrukas eller om betalningar inte har inkommit i tid under för lång tid. Om du tappat ditt kort kan du spärra det dygnet runt.

Försäkringar

När du använder MoreGolf Mastercard har du tillgång till olika försäkringar. Hole-in-one-försäkringen ger dig 1 000 kronor vid en lyckad hole-in-one vid en runda på minst nio hål. En markör behöver signera ditt scorekort och banan behöver vara ansluten till Svenska Golfförbundet. Reseförsäkringen hjälper dig om något skulle gå snett under en resa, till exempel om bagaget kommer bort, om flyget är försenat, om du eller någon i din familj skadar sig, om ni måste avboka hela resan eller om något blir stulet. Du betalar då bara självrisk, vilken du kan läsa mer om i de fullständiga villkoren. 50 % av kostnaden av resan måste vara betald med MoreGolf-kortet för att försäkringen ska gälla. Betalningsskydd är försäkringen som täcker dig ifall något oförutsett skulle ske som gör att du inte har möjlighet att betala dina fakturor, till exempel om du blir sjuk eller arbetslös. StopService-tjänsten hjälper dig att effektivt spärra kort som blivit stulna och kan sedan låna dig upp till 15 000 kronor för att boka en hemresa. Tjänsten kostar 369 kronor per år.

Kortnamn Kreditkortet Betyg Villkor Fördelar Nästa steg
More Golf Kreditkort 160.000 kr max
15,14% ränta
295kr/år
Bonus
Golfrabatter
Försäkringar
Ansök