Låna pengar direkt

Här kan du låna pengar direkt 2024

LångivareMin. LånMax LånLån utan UCAnmärkningMin. ÅlderBetygNästa steg
1
Ferratum1 000 kr50 000 krJaOK20 årAnsök
2
Loanstep10 000 kr25 000 krJaOK18 årAnsök
3
Klara Lån5 000 kr500 000 krJaOK18 årAnsök
4
Merax3 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
5
ViaConto1 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
6
DayPay1 000 kr20 000 krJaOK20 årAnsök
7
Brixo3 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
8
Vivus2 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
Högkostnadskredit

Snabblån är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget-och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Att låna pengar direkt brukar ofta kallas för ett snabblån. Det kan fungera som en akut, ekonomisk lösning för de som befinner sig i en trängd situation. Denna typ av lån fungerar precis som namnet antyder, med snabb utbetalning och betydligt kortare återbetalningstid.

Här går vi igenom det viktigaste du bör känna till om dessa former av lån, samt vad som skiljer dem från ett vanligt privatlån.

Hur ansöker jag om ett snabblån?

Kraven för att ansöka om snabblån växlar mellan olika kreditgivare. En riktlinje brukar dock vara att låntagaren ska vara över 18 år och ha en svensk folkbokföringsadress. Ibland krävs en årsinkomst på minst 50 000 kronor, andra gånger att låntagaren ska ha varit anställd i minst ett halvår. Andra saker som är bra att tänka på är:

  • Innan du skickar in din ansökan, bör du fundera över hur dina återbetalningsmöjligheter ser ut. Finns det en rimlig chans att betala tillbaka innan löptiden är slut? Om det finns minsta tvekan, bör du hellre se på möjligheterna till ett privatlån med längre löptid och lägre ränta. Att låna pengar till låg ränta är alltid att föredra.
  • När du funderar på att låna pengar direkt (Snabblån), handlar det oftast om att du behöver låna en mindre summa. Innan du vänder dig till en kreditgivare, kan du först höra om möjligheten att låna av en god vän finns och i så fall göra upp en avbetalningsplan med denna.
  • Ett snabblån sätts vanligtvis in på bankkontot direkt, du får med andra ord låna pengar direkt på kontot. Den exakta insättningstiden varierar mellan olika kreditgivare och kan handla om allt från 30 minuter till nästkommande dag. En snabb insättning innefattar i de flesta fall även helger, högtider och röda dagar.
  • Att verifiera din ansökan går snabbt och sker online via e-legitimation eller bank-ID.

Vad bör jag tänka på innan jag ansöker om ett snabblån?

När du väljer mellan banker och långivare är det bra att känna till att vissa har högre godkännandegrad än andra, och det går att snabbt söka fram vilka bolag som oftare än andra brukar bevilja lån. Se till att återbetala inom utsatt tid. Välj även ett snabblån eller SMS-lån, med kortast möjliga löptid, eftersom dessa sorters lån tenderar att bli dyra vid en lång återbetalningstid.

Utan UC-kontroll och till låg ränta, går det ihop?

Det går inte att genomföra en låneansökan utan att långivaren tar någon form av kreditupplysning. Detta är enligt svensk lag och alltså ingenting som går att komma ifrån. Om du vet med dig att du har många förfrågningar på dig kan detta ställa till med bekymmer och eventuellt förhindra att ytterligare en låneansökan går igenom. Detta är dock ingenting som brukar ställa till det när du ansöker om snabblån. Många kreditgivare beviljar lån trots betalningsanmärkningar.

Om du ändå skulle få problem, finns det däremot andra vägar att gå. Många långivare använder sig idag av andra kreditupplysningsföretag än UC, Upplysningscentralen. Exempel på dessa kan vara Bisnode, Sergel och Creditsafe. Söker du ett nytt lån via en långivare som använder sig av ett alternativ till UC, kommer alltså inte din kreditvärdighet eller tidigare förfrågningar att synas, vilket skapar bättre förutsättningar för ett beviljat lån.

Det finns långivare som erbjuder kostnadsfria SMS-lån. Dessa är naturligtvis inte gratis eftersom summan ska betalas tillbaka, därför kan begreppet vara en smula missvisande. Däremot tar de inte ut några räntekostnader. Du återbetalar alltså enbart den summa du lånat. Det är dock mycket viktigt att du ser till att följa den kostnadsfria perioden, eftersom lånet sedan övergår till ett ordinarie pris.

Det är viktigt att tänka ett varv extra innan du ansöker om räntefria lån, så att du från början är på det klara med att du kommer kunna betala tillbaka hela summan vid utsatt tid. Om summan inte finns idag, kommer den finnas om trettio dagar? Om svaret är ja, kan ett räntefritt sms-lån vara en fördelaktig lösning.

Du bör dock inte sticka under stol med att snabba lån oftast är en räntemässigt ganska dyr historia. Enligt avtal brukar dessa sorters lån betalas tillbaka mellan 30 och 90 dagar, och det är viktigt att du vid lånetillfället till fullo är medveten om detta eftersom du annars kan hamna i en tråkig spiral av höga räntekostnader och avgifter – och framförallt en onödig skuld.

FAQ

Hur skiljer sig ett snabblån från ett vanligt lån?

Ett snabblån är i princip detsamma som det låter. Snabba pengar på kontot samtidigt som löptiden är betydligt kortare än vid ett vanligt privatlån. Oftast ska lånet vara återbetalt mellan 30 till 90 dagar, beroende på kreditgivare. Eftersom löptiden är kortare brukar lånesumman även vara mindre. En beviljad lånesumma hamnar kontot direkt, allt som oftast samma dag.

Ett snabblån beviljas lättare än ett vanligt lån, särskilt då många långivare inte ser till betalningsanmärkningar eller antal förfrågningar. Det är dock viktigt att poängtera att en kreditupplysning tas vid alla former av låneansökningar.

Ett snabblån har i de flesta fall en betydligt högre ränta än ett vanligt privatlån, och det är inte ovanligt att årsräntan landar på flera hundra procent. Jämför detta med ett privatlån, där årsräntan vanligtvis ligger mellan ett par procent upp till ett tiotal. De räntefria snabblån som finns är enbart räntefria under viss period.

Ställs det några krav på mig för att få låna pengar?

Som låntagare ska du vara 18 år fyllda, även om vissa långivare kan kräva att du ska vara äldre än så. Ytterligare krav är ett svenskt medborgarskap, ett registrerat mobilnummer samt en svensk folkbokföringsadress. Krav på en viss årsinkomst eller anställningstid är också vanligt förekommande.

Hur lånar jag pengar till låg eller ingen ränta?

Det finns långivare som erbjuder kostnadsfria sms-lån, där räntekostnaden alltså är noll. Du återbetalar alltså enbart den summa du lånat, men måste vara ytterst noggrann att betala tillbaka inom utsatt tidsram.

Om du däremot tar ett lån med ränta, bör du tänka på att välja kortast möjliga löptid. Att återbetala så snart det går, är det bästa sättet att hålla kostnaderna nere vid snabblån med ränta.

Kan jag låna pengar utan UC-kontroll?

Både ja och nej. Enligt svensk lag är alla långivare skyldiga att göra någon form av kreditkontroll i samband med en låneansökan, men denna behöver naturligtvis inte genomföras av UC. Det finns långivare som använder sig av andra kreditupplysningsföretag, såsom Bisnode, Sergel och Creditsafe, för att nämna några.

Hur snabbt kan jag få pengarna på kontot?

Det varierar mellan olika långivare, men allra vanligast är att du har pengarna på ditt bankkonto redan samma dag.

Vanliga frågor och svar

➡️ Var kan jag låna pengar direkt?

De långivare vi listar i vår jämförelsetabell erbjuder snabblån som du kan få utbetalt redan samma dag.

➡️ Kan man få snabblån trots betalningsanmärkning?

Ja, men det beror på din situation. Det finns ett antal långivare som erbjuder snabblån även om du skulle ha en eller flera anmärkningar. Du får därefter diskutera villkoren med bolaget.

➡️ Kan jag ansöka om snabblån med BankID?

Många snabblån idag går särskilt fort från det att du ansöker till utbetalningen, just för att du har möjlighet att verifiera dig med BankID för att få veta om din ansökan accepterats av långivaren.