Låna 1000 kr utan UC, besked direkt med BankID

Snabblån 1000 kr

LångivareMin. LånMax LånLån utan UCAnmärkningMin. ÅlderBetygNästa steg
1
Ferratum1 000 kr50 000 krJaOK20 årAnsök
2
Loanstep10 000 kr25 000 krJaOK18 årAnsök
3
Klara Lån5 000 kr500 000 krJaOK18 årAnsök
4
Merax3 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
5
ViaConto1 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
6
DayPay1 000 kr20 000 krJaOK20 årAnsök
7
Brixo3 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
8
Vivus2 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
Högkostnadskredit

Snabblån är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget-och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Förr var det vanligare med lån till bil eller hus men i och med den tekniska utvecklingen och internet går det idag att låna mindre belopp, signera avtal med BankID och få både besked och utbetalning relativt snabbt. I den här artikeln kommer du kunna läsa om mindre lån, UC och vilka alternativ det finns för den som ämnar ansöka om lån på 1000 kr.

Låna pengar – Lån 1000 kr

Att låna pengar i Sverige idag blir allt vanligare. Som privatperson kan du ansöka om lån när du är i behov av pengar till något som din vanliga inkomst från anställning, bidrag eller företag inte räcker till. Något som också blir vanligare är de olika möjligheterna när du ska låna pengar. Idag finns ett flertal långivare som verkar enbart online och som sköter låneprocessen relativt snabbt och enkelt, vilket kan vara ett alternativ för dig som snabbt behöver pengar och endast är i behov av ett relativt lågt belopp med kort löptid. När det kommer till lägre summor, så som 1 000 kronor, är det främst lån i form av snabblån som är aktuellt men det finns även fler alternativ.

Snabblån 1000 kronor

Låna 1000 kr snabbt är möjligt att göra via långivare som erbjuder snabblån eller SMS lån 1000 kronor. Ett snabblån sker utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver lämna någon egendom som säkerhet för att få ditt lån beviljat. Så länge du uppfyller kraven från låntagaren, som till exempel att du är över 18 år och har någon form av stabil inkomst, kan du bli beviljad ditt lån. Om det rör sig om att låna 1000 kr utan inkomst, kan det vara möjligt att göra det hos vissa långivare eftersom att beloppet är relativt lågt, men de kommer sannolikt att kräva någon form av bevis på att du kommer kunna betala tillbaka de lånade pengarna.

Många av dessa långivare sköter hela verksamheten på internet och du kan signera avtal och skriva under din ansökan med hjälp av ditt BankID online, få besked direkt på skärmen om du blivit beviljad och sedan, i vissa fall, få pengarna samma dag. Att låna 1000 kr direkt är fullt möjligt, det viktiga att komma ihåg är att räntan i många fall kan vara relativt ofördelaktig vid denna typ av lån. Ett snabblån på 1000 kronor eller ett smslån 1000 kronor kan i slutändan bli relativt dyrt, beroende på ränta och löptid hos långivaren.

Att låna 1000kr går hos ett flertal långivare att göra gratis. Detta eftersom att vissa långivare väljer att erbjuda första lånet gratis till nya kunder, med förhoppningen att de ska återkomma och låna av dem igen. Ett gratislån innebär att du slipper betala ränta och andra eventuella avgifter för de lånade pengarna, men pengarna ska betalas tillbaka. Läs igenom villkoren noggrant för att försäkra dig om att lånet faktiskt är gratis.

Kreditkonto och kontokredit

När det kommer till mindre belopp som 1 000 kronor kan kreditkonto eller kontokredit vara alternativ. Med dessa betalar du bara ränta för den kredit som du nyttjat. Ett kreditkonto är, som det låter, ett konto med krediter medan en kontokredit fungerar som en reserv när ditt ordinarie kapital har tagit slut. Räntan för dessa krediter kan variera beroende på kreditgivare och generellt sett är löptiden kort för denna typ av lån. Även här kan det finnas möjlighet att låna 1000 gratis, det finns ett flertal kreditgivare som erbjuder nya kunder en räntefria första månad. Tänk dock på att betala tillbaka pengarna i tid, annars brukar det i regel tillkomma ränta och eventuella straffavgifter.

Ansöka om lån utan UC

Alla seriösa långivare i Sverige använder sig av någon form av kreditupplysning för att avgöra huruvida de vill låna ut pengar eller ej till den som ansöker. De kan då välja mellan att använda UC, Upplysningscentralen, för att ta fram dessa uppgifter, eller vända sig till ett alternativt kreditupplysningsföretag utan direkta kopplingar till de stora svenska bankerna. UC ägs av bankerna och förmedlar all insamlade data om varje kund till den aktuella långivaren, för att de i sin tur ska ha koll på kundernas ekonomi och även få en överblick gällande vilka kunder som kan vara en riskfaktor när de ansöker om ett lån.

En person som ofta ansökt om lån och därmed har flera upplysningar liggandes hos UC kan vara en större risk än någon som aldrig behövt låna några pengar tidigare. Vissa långivare använder dock inte UC, utan får sin information från till exempel Bisnode eller Creditsafe. Dessa bolag registrerar inte upplysningarna och det påverkar därför inte dina framtida möjligheter att bli beviljad ett lån i samma utsträckning. Det finns ett flertal långivare hos vilka du kan låna utan UC och du har i många fall möjlighet att låna 1000 utan UC och få pengarna relativt snabbt, kanske samma dag.

Lån utan inkomst

För att ta ett lån behöver du alltid vara över 18 år och det kan vara svårt att få till ett sms lån 18 år utan inkomst. Du behöver på något vis kunna styrka att du kommer ha möjlighet att betala tillbaka din skuld, vilket görs enklast med hjälp av din inkomst. Som student kan du dock bli beviljad olika former av lån och även kreditkort och andra sorts krediter som är ämnade just för studenter utan fast inkomst, men som har andra möjligheter när det gäller avbetalning.

Lån med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning ligger kvar på ditt namn i tre års tid och kan medföra svårigheter för dig i flera sammanhang. Du kan få svårt att bli beviljad många former av lån och krediter, oavsett belopp, eller till exempel bli nekad som hyresgäst.

Idag finns ett flertal långivare som kan tillåter dig låna 1000 med betalningsanmärkning, då de väljer att fokusera på den framtida möjligheten att betala av skulden, istället för att titta på svagheterna som funnits tidigare. Det går med andra ord att låna 1000 kr med betalningsanmärkning, beroende på vilken långivare du vänder dig till.

Värt att tänka på är att det ofta är relativt hög ränta på denna typ av lån eftersom att du kan anses vara en större risk.

Övriga frågor

Vad är BankID?

BankID är en tjänst som du beställer via din internetbank. Sedan kan du ladda ner en app och signera avtal eller logga in med hjälp av appen. Det kan liknas med ett elektroniskt ID-kort.

Hur många betalningsanmärkningar kan jag ha och ändå bli beviljad lån?

Det beror på vilken långivare du vänder dig till. Vissa accepterar inga alls medan andra kan tillåta två eller ännu fler. Det finns även långivare som sätter gränser för när din senaste betalningsanmärkning får ha registrerats, till exempel 6 månader.

Vanliga frågor och svar

➡️ Vem är bästa långivaren för att låna 1000 kr?

Det finns egentligen ingen långivare som är den bästa för varje individ. Villkoren och kraven skiljer sig mellan varje långivare, beroende på låntagarens ekonomiska situation. Vi har däremot tagit fram en lista med de främsta långivarna för snabblån, om du bara ska låna 1000 kr på kort varsel.

➡️ Hur snabbt kan jag få 1000 kr?

Idag kan du använda dig av BankID för att signera avtal och snabbt få besked och utbetalning. Hur snabbt det går skiljer sig ofta från långivare till långivare.

➡️ Kan jag låna 1000 kr gratis?

Du kommer märka att ett antal långivare erbjuder sina kunder det första lånet gratis. Det är därmed räntefritt och du betalar alltså bra tillbaka exakt det du lånade, utan extra avgifter.