Låna 50000 kr utan säkerhet

Privatlån 50 000 kr

LångivareMin. LånMax LånMin. RäntaMax RäntaÅlderAnmärkningBetygNästa steg
1
Lendo10 000 kr600 000 kr4,70%33,75%18 årOKAnsök
2
Likvidum5 000 kr600 000 kr4,95%25,95%18 årOKAnsök
3
Zmarta5 000 kr600 000 kr4,95%29,40%18 årOKAnsök
4
Enklare5 000 kr600 000 kr5,07%33,46%18 årOKAnsök

När du behöver låna pengar finns det en uppsjö av alternativ att välja på och olika långivare erbjuder olika sorters lån till olika villkor. För dig som behöver låna 50000 utan säkerhet kan det vara en god idé att fundera över dels de egna förutsättningarna och dels vilka alternativ marknaden erbjuder.

För egen del kan du fundera på hur snabbt du behöver pengarna? Vilka lån finns utan säkerhet? Har du betalningsanmärkningar? Hur lång betalningstid behöver du?

I den här artikeln kommer du som ämnar låna 50 000 kronor eller säkerhet kunna få svar på dina frågor och läsa mer om olika alternativ och vad som är bra att tänka på innan du tar ett lån.

Betalningsanmärkningar

För att låna 50000 med betalningsanmärkning och utan säkerhet finns det flera olika alternativ. Många långivare erbjuder olika lån och både löptid och ränta kan skilja sig åt. För ett flertal långivare är det inga hinder att du har betalningsanmärkningar, så länge skulden är reglerad och du inte har några kvarstående ärenden hos kronofogden.

Privatlån, SMS-lån, snabblån och kontokredit är exempel på lån som kan finnas tillgängliga för den som har betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Låna 50 000 utan inkomst och säkerhet

Även om det kan vara enklare att ta ett lån om du har en fast årsinkomst vid lån 50000 finns det i regel ett antal alternativ där detta inte är ett krav. Flera olika långivare lånar ut högre belopp om du redan är kund och har visat att du kan betala tillbaka. Det är då möjligt att ha flera pågående lån samtidigt. I de här låneformerna tittar de på andra möjligheter eller förutsättningar gällande betalningsförmågan. Den som vill ta ett lån utan inkomst och säkerhet kan också använda sig av en borgensman. Denna garanterar då att lånet kan betalas tillbaka enligt avtal. Den som behöver låna 50 000 kronor men inte har en inkomst och inte vill heller vill ta lån med säkerhet kan exempelvis välja mellan privatlån, snabblån eller kontokredit. Dock kommer det bli svårare att hitta en långivare om du inte på annat sätt kan bevisa att du kommer kunna betala tillbaka lånet, särskilt när det rör sig om högre belopp.

Låna 50000 utan UC?

Sveriges största kreditupplysningsföretag, UC, ägs och samarbetar med de stora bankerna. UC hämtar sina uppgifter direkt från skatteverket och har ett samarbete med flera olika andra finansinstitut.

UC arbetar för både företag och privatpersoner och tillhandahåller kreditupplysningar inför många låneansökningar.

Om du lånar mycket pengar, eller ofta ansöker om lån och krediter, kan det sänka den totala kreditvärdigheten att ha många förfrågningar hos UC. Om du vill låna 50000 med många förfrågningar, kan det därför vara mer fördelaktigt att använda ett alternativt kreditupplysningsföretag, som inte registrerar alla förfrågningar. Ett flertal långivare har därför valt att inte arbeta med UC, utan samarbetar istället med andra kreditupplysningsföretag som till exempel Creditsafe eller Bisnode.

Den som vill ta ett lån utan UC måste ansöka om ett lägre belopp än 50 000 kr då samtliga långivare som erbjuder så stora lån använder sig av UC.

Den svenska marknaden är full av långivare, olika sorters lån och krediter för den som vill låna 50 000. Jämför långivarna och dess olika villkor noggrant innan du beslutar dig för att ta ett lån.

Blancolån/privatlån

Den som vill låna utan säkerhet kan välja att ta ett blancolån eller ett privatlån. Till blancolånet behöver du inte specificera vad du ska ha pengarna till, utan dessa kan disponeras helt fritt. Blancolånet används därför ofta till att samla flera mindre lån till ett stort lån. På så vis kan du i flera fall sänka både ränta och månadsavgifter. Privatlån finns på summor upp emot 600 000 kronor.

En del långivare lånar ut till personer med betalningsanmärkningar men kräver då att skulden är reglerad. Detta kan dock komma att påverka lånebeloppet. De större privatlånen har i regel en längre återbetalningstid och en lånesumma som står i proportion till hur låntagarens, den egna, ekonomin ser ut. Ett blancolån tar oftast 2–3 bankdagar från att du ansöker tills pengarna är på kontot.

För den som vill teckna ett blancolån på 50 000 kronor utan att använda UC finns det långivare som använder andra kreditupplysningsföretag.

Snabblån/SMS-lån

Snabblån, eller SMS-lån som det också kallas, är egentligen samma sak som ett privatlån – ett lån utan säkerhet. Det vanligaste är långivaren använder benämningen SMS-lån för lägre belopp men det förekommer även upp till 50 000 kronor hos vissa långivare, och det är då möjligt att låna 50000 snabbt.

Ett snabblån ska oftast betalas tillbaka mycket snabbt. Ibland är lånetiden bara några månader, men kan också vara längre. Räntorna är ofta relativt höga och om du räknar den effektiva räntan på de lånade pengarna kan det röra sig om flera hundra procent.

Kontokredit eller brukslån

Med en kontokredit utnyttjar du bara de pengarna du behöver. Resten av beloppet finns hela tiden kvar på kontot och kan disponeras vid behov. I takt med att du sedan betalar tillbaka din skuld ökar beloppet åter på kontor och du kan utnyttja samma kredit om och om igen. Kreditkontot finns hos långivaren och när du behöver pengarna loggar du ofta in hos denne och för över pengarna till ditt eget konto. Alla transaktioner och låneansökningar sker i regel med hjälp av BankID.

Flera långivare kan erbjuda kontokredit utan UC och i en del fall även till personer med betalningsanmärkningar. Fördelarna med att ha en kontokredit är att du bara betalar ränta för de pengar du faktiskt använder och att räntan i sig ofta är mer fördelaktig än vid exempelvis SMS-lån. Nackdelen är att det är lätt att använda mer kredit än vad du egentligen behöver.

Kreditkort

De flesta vet vad ett kreditkort är. Ett kreditkort har ofta krediter på relativt höga belopp och det är i regel inga större svårigheter att få en kredit på 50 000 kronor. De flesta kreditkortsföretagen använder sig av UC men det finns även de som använder de alternativa företagen.

Med ett kreditkort får du en samlad bild, oftast via månadsfaktura, över dina utnyttjade krediter och inköp. Räntorna är ofta lägre än vid exempelvis SMS-lån, men stora skillnader kan förekomma mellan olika kortföretag, så det är alltid värt att jämföra olika avtal. Även här finns det en risk att du använder mer kredit än vad du egentligen behöver och därmed drar på dig skulder.

Övriga frågor

Vad är skillnaden mellan privatlån och SMS-lån?

Både privatlån och SMS-lån är lån utan säkerhet. Det som brukar skilja sig mellan lånen är beloppet och löptiden. Vissa långivare väljer att kalla lån upp till 50 000 kronor för SMS-lån men det är vanligare med lägre summor. Om ett lån kallas för SMS-lån har det i regel kortare löptid, upp till max 90 dagar, medan ett privatlån ofta har en löptid på minst ett år. Definitionerna för dessa termer kan dock skilja sig mellan olika långivare.

Vad är fördelen med lån utan UC?

När en kreditprövning görs via UC kommer din ansökan att registreras och vara synlig för andra långivare oavsett om du blir beviljad lånet eller inte. Många förfrågningar kan ses som ett tecken på att din ekonomi är osäker vilket leder till lägre kreditvärdighet och att det blir svårare att bli beviljad lån. Vid alternativa kreditupplysningar registreras det inte på samma sätt.

Vanliga frågor och svar

➡️ Vilken långivare erbjuder lån utan UC på 50 000 kr?

Kika på vår jämförelsetabell för att se vad de olika låneförmedlarna har för villkor, och klicka dig sedan vidare för att läsa mer innan du ansöker om lån på 50 000.

➡️ Vilken typ av lån bör jag ta om jag ska låna 50 000?

Det säkraste är att ansöka om ett privatlån hos en bank. Du får mer tid på dig att betala tillbaka, samt lägre ränta. Det är dessutom ganska ovanligt att låna 50 000 kr med snabblån, även om det är möjligt.

➡️ Finns det lån utan kreditupplysning?

Kort sagt - nej. Det är olagligt för en långivare att inte göra någon kreditupplysning alls. Det finns dock de som erbjuder lån utan UC, vilket är helt lagligt och bara ett annat alternativ.