Låna 2000 kr utan UC och årsinkomst, svar direkt med BankID

LångivareMin. LånMax LånLån utan UCAnmärkningMin. ÅlderBetygNästa steg
1
Ferratum1 000 kr50 000 krJaOK20 årAnsök
2
Loanstep10 000 kr25 000 krJaOK18 årAnsök
3
Klara Lån5 000 kr500 000 krJaOK18 årAnsök
4
Merax3 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
5
ViaConto1 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
6
DayPay1 000 kr20 000 krJaOK20 årAnsök
7
Brixo3 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
8
Vivus2 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök

Innan du beslutar dig för att ta ett lån rekommenderas du att jämföra olika långivare och alternativ. Här får du tips på olika lånealternativ när du behöver låna 2000 kronor utan UC-kontroll och utan inkomstkrav. Det kan trots allt vara en hel vetenskap att reda ut alla begrepp, olika alternativ och vad de egentligen innebär.

Snabblån 2000 kr

Högkostnadskredit

Snabblån är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget-och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Många menar att snabblån är en synonym till SMS-lån, vilket på sätt och vis stämmer. Däremot brukar snabblån ofta vara tjänster där du ansöker via internet och får svar med hjälp av BankID, direkt på långivarens ”Mina sidor”. Tänk på att tjänsterna varierar, och att du därför gör noggranna avvägningar mellan alternativen. Ett snabblån hos den ena långivaren kan vara helt annorlunda jämfört med en annan. Med snabblån är det generellt sett inte några större problem att låna 2000 med betalningsanmärkning – tvärt om tenderar långivarna att vara flexibla vid så pass låga summor. Ofta sträcker sig återbetalningstiden från 30 dagar och upp till lån 90 dagar, men även dessa villkor varierar kraftigt.

Namnet på lånetypen avslöjar dess främsta fördel – att det går relativt snabbt. I vissa fall har du pengarna på ditt konto inom ett par minuter. Till nackdelarna hör de generellt sett höga räntorna, vilket är riskfyllt om du inte är säker på att du kommer kunna betala tillbaka i tid. Jämfört med standardiserade privatlån kostar snabblån ofta mer eftersom långivaren tar en relativt stor risk i och med de låga kraven.

Kontokredit

Kontokredit är ett flexibelt lån. Du ansöker om ett beviljat belopp – exempelvis att låna 2000 kr – och får sedan gränsen beviljad. Det innebär inte att du måste utnyttja hela summan, utan du kan dela upp dina överföringar eller uttag beroende på vad situationen kräver. Med andra ord är beviljad kontokredit ett godkännande för att du får förfoga över ett visst belopp – när, hur eller om – du använder pengarna avgör du själv.

Fördelen med kontokredit är flexibiliteten. Använder du endast 1 000 kronor behöver du inte betala ränta för mer än det beloppet. Således kan det på sätt och vis jämföras med ett lånelöfte, med skillnaden att du har ständig tillgång till pengarna. Samtidigt är det viktigt att påpeka att flexibiliteten också kan vara den största nackdelen. Har du inte full koll på hushållsekonomin är det lätt att använda de extra pengarna till onödiga ting. Många gånger fylls gränsen på 2 000 kronor på, vilket gör att du åter kan ta ut mer pengar. I långa loppet kan kostnaderna bli höga, och skulderna större. Av dessa anledningar bör kontokredit nyttjas med försiktighet.

SMS lån 2000 kronor

Ett SMS-lån är ett relativt gammalt begrepp som levt kvar sedan lång tid tillbaka. I grunden handlar det om att du gör en ansökan om ett relativt litet belopp. Svaret kommer omgående genom ett SMS till din telefon. För ett tiotal år sedan var det en revolutionerande och innovativ princip – idag sker de flesta smålån på liknande sätt. När du läser om SMS-lån kan du räkna med att tillvägagångssättet liknar detta och idag är SMS-lån i många avseenden synonymt med snabblån eller mikrolån.

Huruvida en UC-kontroll utförs, eller om det finns krav på årsinkomst, varierar mellan de olika aktörerna (Notera att de flesta kräver att du deklarerat åtminstone någon typ av summa under senaste året, men att en individuell bedömning ändå görs). Däremot finns flertalet alternativ som valt att ta bort dessa krav.

Det finns både fördelar och nackdelar med SMS-lån. Bland de positiva aspekterna ingår till exempel att det är ett relativt snabbt sätt att få tillgång till pengar när det behövs. Enkelheten och de låga kraven gör det många gånger till ett av få alternativ. Till nackdelarna hör kostnaderna. Det är ingen hemlighet att räntorna i regel är högre än för exempelvis större privatlån med längre löptid. Har du en ansträngd ekonomi riskerar du att hamna i en ond cirkel om du inte är säker på att du kan betala tillbaka lånet.

Vad är UC-kontroll?

UC-kontroll är ett begrepp som ofta figurerar i samband med lån. Det är viktigt att du känner till begreppet eftersom det kan påverka dina möjligheter till lån i framtiden. Upplysningscentralen är en kreditupplysningstjänst som drivs av de större bankerna i Sverige. Där registreras ansökningar, betalningsanmärkningar, skulder hos Kronofogden och mycket annat. Långivare som använder UC bedömer din kreditvärdighet utifrån uppgifter som registreras. Att ansöka om lån där UC används lämnar därför spår. Visar du ett mönster, som av bankerna uppfattas som riskfyllt, kan du i värsta fall nekas bolån, husvagnslån eller andra låneformer i framtiden. Därför är det rekommenderat att väga alternativen och i många fall vända sig till långivare som använder alternativa kreditupplysningstjänster som exempelvis Bisnode.

Allmänna tips

Även om samtliga alternativ kan vara lösningar finns andra vägar att testa först. Relativt låga summor kan ibland lösas via kontakter, exempelvis vänner eller familj. Står du i ekonomisk knipa kan det vara ett säkrare alternativ eftersom kostnaden blir lägre.

Du bör också ställa dig frågan vad lånet är avsett till. Lyxkonsumtion som alkohol eller elektronikprylar bör aldrig finansieras med kostsamma lån – särskilt inte om din privata inkomst är begränsad. Ett tips är att sätta undan mindre summor varje månad och spara. Det är tryggare och säkrare. Har du fortfarande inte råd? Avstå att låna. Det är trots allt en sista utväg som inte är helt riskfri.

Beslutar du dig för att ändå ta ett lån är det viktigt att du har koll på villkoren. Vad kommer lånet kosta totalt? Hur snabbt ska det betalas tillbaka? Kraven varierar hos de olika långivarna, varför det är klokt att jämföra alternativen. Ibland kan räntorna skilja sig åt med tiotals procentenheter. Sträva även efter att betala tillbaka snabbast möjligt. Ju längre amorteringstid, desto dyrare blir lånet i långa loppet. Utnyttja de jämförelsesidor som finns tillgängligt på webben. Då får du smidigt och snabbt fram räntor, krav, återbetalningstid och vetskap om UC-kontroller, vilket hjälper dig att fatta kloka beslut.

Övriga frågor

Vad är det bästa alternativet om jag vill ta lån 2000 kronor?

Vilket alternativ som kan anses vara bäst bedöms utifrån din egna ekonomiska situation. Det finns inget universellt svar på den frågan. Därför är det viktigt att du jämför olika alternativ utifrån dina egna förutsättningar, tänk på att du alltid ska kunna betala tillbaka lånet.

Varför finns det olika benämningar på samma typer av lån?

Lånebranschen förändras och olika långivare kan välja olika typer av benämningar för samma typ av lån. Till exempel SMS-lån fick sitt namn eftersom att du från början ansökte om lånet via SMS. Idag kan du ansöka om samma typ av lån på internet och då kallas det ofta för snabblån eller mikrolån. Vissa långivare väljer att fortsätta kalla det för SMS-lån eftersom att det har relativt hög kännedom bland folket. Andra långivare använder sig av uttryck som snabblån eller mikrolån, sannolikt eftersom att tekniken har förändrats men också för att SMS-lån under perioder har haft ett relativt dåligt rykte.

Vanliga frågor och svar

➡️ Var kan jag låna 2000 med BankID?

De flesta - om inte alla - långivare av snabblån erbjuder möjligheten att signera med BankID. Detta innebär alltså att du kan ansöka om snabblån och få svar samma dag. Vill du låna 2000 kr så finner du långivare i vår lista här

➡️ Var ska jag ta snabblån utan UC?

Just nu kan du hitta snabblån utan kreditupplysning från UC via bl.a Ferratum Money. Fler långivare utan UC hittar du i vår omfattande lista av långivare för snabblån.

➡️ Vad ska jag tänka på innan jag lånar 2000 kr?

När du tecknar ett lån online så har du 15 dagars ångerrätt. Funder på om du verkligen behöver ta ett lån på 2000 kr, eller om du istället har möjlighet att låna från en vän eller familj. När det handlar om lägre summor så är det ett bättre alternativ.