Låna pengar snabbt

Låna pengar direkt 2024

LångivareMin. LånMax LånLån utan UCAnmärkningMin. ÅlderBetygNästa steg
1
Ferratum1 000 kr50 000 krJaOK20 årAnsök
2
Loanstep10 000 kr25 000 krJaOK18 årAnsök
3
Klara Lån5 000 kr500 000 krJaOK18 årAnsök
4
Merax3 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
5
ViaConto1 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
6
DayPay1 000 kr20 000 krJaOK20 årAnsök
7
Brixo3 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
8
Vivus2 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
Högkostnadskredit

Snabblån är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget-och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Ibland uppstår tillfällen i livet då du behöver ett extra tillskott av kapital, och då kan olika mindre lån vara ett alternativ för att låna pengar snabbt. Med internet har en stor marknad för snabblån och krediter vuxit fram, här kan du hitta både privatlån, SMS-lån och onlinekrediter som kan betalas ut redan samma dag som du ansöker. Något som kännetecknar snabblån är nämligen att utbetalningen av lånet sker snabbt. Ansöker du om ett snabblån online och får det beviljat kan pengarna betalas ut redan inom 15 minuter hos vissa långivare, annars samma dag eller nästföljande bankdag om du ansöker under kvällstid eller under helgen. Det har tidigare främst varit små SMS- och mikrolån som har haft snabba utbetalningar, men i takt med att marknaden växer kan du även låna pengar snabbt (Blancolån) med lite större privatlån och få utbetalning direkt.

Snabblån utan säkerhet

Då det finns många snabblån på marknaden där du kan låna pengar direkt (Snabblån), har många gemensamt att de inte kräver någon säkerhet i form av exempelvis bostad för att du ska få låna. Detta eftersom det oftast är mindre belopp det i regel handlar om. När du ansöker om ett lån utan säkerhet behöver du heller inte tala om vad lånet ska gå till, och därför är denna låneform också vanlig när du behöver ett snabblån.

Få svar direkt och signera med Mobilt BankID

Ansöker du om ett snabblån kan du få svar angående om din ansökan har beviljats eller ej direkt på skärmen, och sedan signera låneavtalet med ditt Mobila BankID eller SMS. En orsak till varför snabblån också går under namnet SMS-lån beror just på att du kan få svar via SMS om du blivit beviljad det lån du söker. Eftersom du även identifierar dig med Mobilt BankID som du fått av din bank eller en aktör likt Trustly, så har du redan trovärdighet och därmed underlättas processen avsevärt. Har du inget Mobilt BankID eller motsvarande så ansöker du om detta via din bank. Behöver du ett större lån måste också din ekonomi granskas lite mer noggrant, det kan bidra till att det tar lite längre tid att få lånet beviljat.

Inte alltid dyrare med mindre lån

Du kan numera alltid göra en ansökan online och få besked efter att ha fyllt i dina personliga uppgifter. Då konkurrensen mellan banker och låneinstitut är stor vill långivarna även kunna locka med större lån till generösa villkor och med snabba utbetalningar, vilket är möjligt tack vare det nya betallösningarna. Detta innebär alltså att du även kan få stora lån utbetalda snabbt, som du sedan betalar av under flera års tid. I dessa fall tillkommer räntor och avgifter som du slipper i högre utsträckning om du tar ett mindre lån, då du i regel betalar tillbaka detta inom en månad och därmed undviker löpande utgifter.

Låna med betalningsanmärkning

Att låna pengar med betalningsanmärkning och med skulder hos Kronofogden är egentligen två olika saker. Det finns snabblån där det är fullt möjligt att ha betalningsanmärkning men ytterst få som godkänner skulder hos Kronofogden.

1. Hos flera långivare kan du oftast låna upp till 25 000 kronor trots betalningsanmärkning och du behöver varken säkerhet eller borgensman för att bli beviljad lånet. Detta beror på att många långivare tittar mer på din nuvarande ekonomi än tidigare skulder. Något du bör hålla utkik efter är dock den effektiva räntan om du tar ett lån med betalningsanmärkning, i vissa fall kan den ligga upp mot flera hundra procent då långivaren också tar en högre risk.

2. Har du ett skuldsaldo hos Kronofogden är det däremot i princip omöjligt att få ett lån eftersom Kronofogden när som helst kan göra en utmätning på din inkomst, vilket blir för osäkert för långivaren.

Räntor och avgifter

Se till att granska både räntor och avgifter innan du bestämmer dig för ett snabblån, detta kan skilja sig åt mellan aktörer men är ändå generellt högre än när du tar ett privatlån hos en bank. Långivaren skulle helt enkelt inte tjäna på att ha låga räntor med så kort återbetalningstid, dock kan snabblån med återbetalningstid 1–5 år ha en lägre ränta då långivaren får ut ränta under längre tid. Det går dock att låna pengar till låg ränta även för snabba lån:

  • Det finns långivare där du belönas med bättre ränta om du sköter dina betalningar och stärker din kreditprofil. Har du en medsökande kan räntan också bli lägre då riskerna sprids ut.
  • I dagsläget finns det även en del aktörer som erbjuder en räntefri första månad. Hos dem kan du ansöka om konsumentkredit vilket blir allt vanligare lånemetod.
  • Som ny kund måste du hos vissa långivare inte heller betala några avgifter eller räntor alls om du lyckas betala tillbaka allt inom första betalningsperioden.

Lån utan UC

Om du är ute efter att låna pengar utan UC så är det fullt möjligt med både snabb- och kreditlån då en del långivare istället använder sig av kreditupplysningstjänsterna Bisnode eller Creditsafe. En upplysning via dessa innebär att dina ansökningar inte kommer att synas hos de stora bankerna. Ju fler kreditupplysningar som har registrerats på dig desto lägre blir din kreditvärdighet, vilket kan göra det svårare att få ett lån beviljat. Hos flera långivare kan du ta mindre lån utan UC upp till 25 000 kronor.

Krav för snabblån

Ofta ska du ha fyllt 20 år för att ta snabblån, med det finns SMS-lån och mindre lån även för den som fyllt 18 år och är folkbokförd i Sverige. Detta förutsätter att du:

  • Har någon typ av inkomst och vet att du kan betala av ditt lån under avbetalningstiden.
  • Inte har inkomst men ett större kapital eller en borgensman.
  • Vissa långivare tillåter dig att låna pengar utan inkomst om du exempelvis är student, precis har fått jobb och kan skicka in arbetsgivarintyg eller har a-kassa.

FAQ

Hur funkar återbetalningen av ett snabblån?

Mindre SMS- eller snabblån på upp till 5 000 kronor ska oftast betalas tillbaka inom en månad eller två, men tar du ett större snabblån kan avbetalningstiden sträcka sig längre, ibland över flera år. Oftast betalar du av via e-faktura och undviker därmed ytterligare kostnader.

Kan jag ta ett snabblån utan UC?

Ja, då många långivare som beviljar SMS- och snabblån använder sig av alternativa kreditupplysningstjänster likt Creditsafe och Bisnode, går det att undvika att en UC registreras på dig.

Vanliga frågor och svar

➡️ Var kan jag låna pengar snabbt 2024?

Så länge du är ute efter att låna en mindre summa pengar, så kan du ansöka om snabblån och få pengarna redan samma dag. Dessa hittar du i jämförelselistan som vi tillhandahåller, där du bl.a kan se om det går att låna utan UC.

➡️ Kan jag få lån med BankID?

Ja, om du vill ta ett snabblån så görs detta snabbast med t.ex Mobilt BankID. Då behöver du bara signera med applikationen, så får du svar om lån direkt.

➡️ Kan man få snabblån trots betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt. Oftast kan du bli beviljad lån på en mindre summa pengar, även utan säkerhet. Det beror helt på din nuvarande ekonomi.