SMS lån Swedbank

SMSlån med direkt utbetalning till Swedbank

LångivareMin. LånMax LånLån utan UCAnmärkningMin. ÅlderBetygNästa steg
1
Ferratum1 000 kr50 000 krJaOK20 årAnsök
2
Loanstep10 000 kr25 000 krJaOK18 årAnsök
3
Klara Lån5 000 kr500 000 krJaOK18 årAnsök
4
Merax3 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
5
ViaConto1 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
6
DayPay1 000 kr20 000 krJaOK20 årAnsök
7
Brixo3 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
8
Vivus2 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
Högkostnadskredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget-och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Med lite drygt 4 miljoner kunder är Swedbank en av de största bankerna i Sverige och består av en sammanslagning av ett antal lokala spar- och föreningsbanker. Trots att en del av dessa valt att hålla kvar i sitt forna namn, medan andra bytt till namnet Swedbank, är alla en del av Swedbank. Swedbank erbjuder sina kunder en komplett banktjänst där olika typer av lån, sparkonton, försäkringar och vardagstjänster ingår.

Banken är ett alternativ för de typer av vardagstjänster och större lån som många privatpersoner och företag önskar nyttja. Däremot är inte denna bank ett alternativ vad gäller mikrolån i storleken 5 000–20 000 kronor. När konsumenten vill låna pengar Swedbank förespråkas ofta ett större lån vilket gör att konsumenter som är i behov av mindre krediter vänder sig till andra långivare som beviljar dessa typer av mikrolån.

När ett sådant mindre lån blivit godkänt hos en annan kreditgivare krävs det att det redan finns ett befintligt bankkonto att föra över pengarna till. Innan 2015 fanns det nästan ingen kreditgivare som erbjöd direktbetalning till ett Swedbankkonto, något som förändrats de senaste åren. Texten kommer främst fokusera på vilka andra banker och kreditgivare som nu erbjuder smslån utbetalning direkt Swedbank, men du kan läsa mer om Swedbanks olika lån av mindre belopp under nästa rubrik.

Swedbanks mindre lån

Swedbank erbjuder, för närvarande, privatlån till ett lägsta belopp på 50 000 kronor. Privatlån är detsamma som blancolån och det behövs därmed ingen säkerhet för lånet. Den sökande måste bland annat vara minst 18 år fyllda, får inte ha någon betalningsanmärkning och måste också ange vad lånet ska användas till. Räntan sätts utifrån konsumentens ekonomiska förutsättningar samt vad lånet ska användas till.

Swedbank erbjuder också kreditkort där den lägsta gränsen är 10 000 kronor, med reservation för att detta ändras. Med krediter hos Swedbank får konsumenten en månadsfaktura som kan betalas direkt eller delbetalas. Konsumenten betalar endast för den använda krediten men ränta tillkommer.

Vad är SMS lån / snabblån?

smslån

Ett snabblån är ett samlingsnamn för olika typer av mindre krediter som alla har en sak gemensamt, de är små och relativt lättillgängliga med en digitaliserad ansökningsprocess. Ett annat ord som används ofta istället för snabblån är SMS-lån, ett namn som uppstod efter att kreditgivare förändrat ansökningsprocessen till att endast bestå av ett SMS.

Låneformen kännetecknas av att det betalas ut sms lån pengar samma dag, eller åtminstone följande bankdag. Detta möjliggörs tack vare de låga summorna och de, allt som oftast, korta löptiderna. Att ta SMS lån Swedbank eller snabblån Swedbank är knappast möjligt men det finns flera andra kreditgivare som erbjuder direktbetalning Swedbank.

Varför snabblån?

Många sökningar görs på ”sms lån pengar direkt”, ”sms lån pengar direkt på kontot” och ”smslån få pengarna direkt”. Av detta är det möjligt att dra slutsatsen att den konsument som är i behov av ett mindre lån värderar snabbheten och enkelheten högt. Flera kreditgivare erbjuder därför SMS-lån dygnet runt genom deras söktjänster som vid beviljande ofta ger pengar direkt. Vissa konsumenter vill ha sms lån direkt på kontot, något ett flertal långivare tagit fasta på och därmed erbjuder snabblån direkt utbetalning.

Många kreditgivares tjänster sker online idag vilket gör att konsumenten ibland även kan ansöka om snabblån helger. I framtiden är det inte osannolikt att smslån helger, som betalas ut direkt, blir standard liksom att ansökningar för snabblån helg beviljas även då. Redan idag finns det ett antal aktörer som beviljar smslån helg men där transaktionen görs först vid följande bankdag.

Snabblån direkt till kontot

Det finns ett flertal kreditgivare som marknadsför sina tjänster som lån direkt och ”låna pengar direkt på kontot”. Denna typ av marknadsföring är inte helt sann då ingen seriös kreditgivare sätter in ett lån direkt på kontot för den sökande utan att först genomföra en kreditupplysning innan ett lån beviljas och betalas ut. Ett smslån utan UC direkt utbetalning går inte att hitta från en seriös långivare som verkar enligt svenska lagar och regler, däremot kan det förekomma relativt snabba låneprocesser.

Tiden det tar för en kreditgivare att betala ut ett lån till den sökande beror på hur lång tid kreditkontrollen tar samt hur pass enkel ansökningsprocessen är. I de flesta fall sker ansökan för sms lån direkt på hemsidan och är därför förhållandevis snabb.

Kreditkontroll

smslån

Det ligger i kreditgivarens intresse att kontrollera den potentiella låntagarens ekonomiska förutsättningar för att kunna hantera ett lån innan de beviljar en ansökan. Däremot kan de olika kraven för att få lån variera och vara olika hårda. Inte heller alla kreditgivare använder sig av UC, Upplysningscentralen, vars kontroller registreras och kan påverka kreditvärdigheten negativt. Istället använder sig många av alternativa upplysningsföretag vars kontroller inte syns eller registreras. Exempel på dessa är Bisnode och Creditsafe.

Direkt utbetalning till Swedbank

Följande aktörer har smslån utbetalning direkt till Swedbank och hos ett flertal går det att ansöka om SMS lån dygnet runt. Detta gör att de konsumenter med konto hos denna bank kan få sms lån pengarna direkt.

Snabbfinans

Snabbfinans erbjuder konsumenten en kredit och återbetalningstid som i det stora hela är relativt flexibel. En konsument som lånar för första gången kan max låna 25 000 kronor men kreditgivaren erbjuder lån från 1 000 kronor upp till 40 000 kronor. Värt att veta är att kravet för att få låna är en grundinkomst på 150 000 kronor samt att inga betalningsanmärkningar finns. Långivaren betalar ut sms lån direkt Swedbank och de använder sig inte av UC.

Kreditgivare så som Mobillån och Säkerfinans ägs tillsammans med Snabbfinans av bolaget S & A Sverige AB. Kreditgivarna erbjuder sms lån pengar direkt Swedbank till den som har kontot hos banken med liknande villkor som står skrivna ovan.

Daypay

Daypay är en av kreditgivarna som erbjuder sms lån snabb utbetalning och ger sms lån direkt utbetalning till låntagarens Swedbankkonto. De ska, enligt egen utsago, också betala ut sms lån helg. Företaget beviljar lån upp till 20 000 kronor fast med olika villkor. Det finns möjlighet att, utan kreditupplysning hos UC, ta snabblån på mellan 1 000 kronor till 10 000 kronor med återbetalningstid på 3 månader. För högre summor krävs UC-kontroll.

Creditstar

Creditstar beviljar sms lån pengarna direkt om summan ligger mellan 5 000 kronor och 10 000 kronor. Detta gäller dock inte om den som lånar gör detta för första gången, då sätts ett tak på 2 500 kronor. Amorteringstiden varierar från 5 dagar till 30 dagar med chans till förlängning om det skulle behövas. Kreditgivaren accepterar betalningsanmärkningar och använder inte heller UC.

Brixo

Brixo erbjuder sina kunder sms lån Swedbank direkt. Lånens storlek ligger mellan 5 000 kronor och 30 000 kronor med löptider på mellan 6–24 månader. Det kan vara bra för konsumenten att veta att detta kreditföretag använder sig av UC men accepterar betalningsanmärkningar.

Sammanfattning

Om konsumenten önskar en relativt snabb lösning på ett ekonomiskt problem kan ett snabblån eller SMS-lån vara ett alternativ, även om det inte rekommenderas. De flesta kreditgivare har en digital ansökningsprocess där konsumenten kan ansöka om smslån direkt, en ansökan som går relativt snabbt och där långivaren ger lån direkt utbetalning.

Swedbank erbjuder inga egna SMS-lån men de långivare som använder sig av Swedbank för sin privatekonomi har möjlighet att välja en kreditgivare vars utbetalningar också sköts från Swedbank. På så sätt kan långivaren få pengarna insatta på kontot omgående, jämfört med om kreditgivaren betalade ut pengarna från en annan bank, en transaktion som skulle kräva mellan 1–2 bankdagar. Konsumenten bör däremot observera kreditgivarnas villkor och löptider för att undvika ta beslut som inte är ekonomiskt hållbara. Generellt sett är löptiderna kortare för lägre summor men det kan lätt bli dyrt om de inte återbetalas i utsatt tid. De flesta seriösa kreditgivare uppmuntrar till en ansvarsfull låneverksamhet och beviljar därför inte lån till någon som inte har förutsättningarna att betala tillbaka.

Vanliga frågor

Är det möjligt att få sms lån utbetalning helg?

För närvarande är det svårt att få en kredit utbetalad under helgen då knappt några banktransaktioner genomförs under denna tid. Ett av få kreditföretag som för närvarande uppger att de erbjuder Swedbank direktbetalning under helgen är Daypay.

Är det möjligt att ta ett sms lån Swedbank?

Nej, det är inte möjligt att ta smslån Swedbank. Däremot finns det andra kreditgivare med SMS lån direkt utbetalning Swedbank, och på så sätt är det möjligt att låna pengar Swedbank direkt.

Är det möjligt att ta ett snabblån Swedbank?

Ett snabblån är ett annat ord för SMS-lån eller mikrolån, och nej det är inte möjligt att ta ett snabblån direkt via Swedbank. Däremot finns det vissa kreditgivare som erbjuder snabblån med direkt utbetalning till den som har ett Swedbankkonto.

Vad krävs för att få sms lån Swedbank samma dag?

Det krävs att konsumenten söker snabblånet hos en av kreditgivarna som använder sig av Swedbank som utbetalare. Dessutom kräver det att låntagaren uppger sitt eget konto hos Swedbank för att ta emot pengarna direkt.