Låna 40000 kr utan UC, besked direkt med BankID

Snabblån 40 000 kr (utan UC)

LångivareMin. LånMax LånLån utan UCAnmärkningMin. ÅlderBetygNästa steg
1
Ferratum1 000 kr50 000 krJaOK20 årAnsök
2
Loanstep10 000 kr25 000 krJaOK18 årAnsök
3
Klara Lån5 000 kr500 000 krJaOK18 årAnsök
4
Merax3 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
5
ViaConto1 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
6
DayPay1 000 kr20 000 krJaOK20 årAnsök
7
Brixo3 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
8
Vivus2 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök

Privatlån 40 000 kr (med 1 UC)

LångivareMin. LånMax LånMin. RäntaMax RäntaÅlderAnmärkningBetygNästa steg
1
Lendo10 000 kr600 000 kr4,70%33,75%18 årOKAnsök
2
Likvidum5 000 kr600 000 kr4,95%25,95%18 årOKAnsök
3
Zmarta5 000 kr600 000 kr4,95%29,40%18 årOKAnsök
4
Enklare5 000 kr600 000 kr5,07%33,46%18 årOKAnsök

Behöver du låna 40 000 finns det en del att fundera på och att ta i beaktande. Hur snabbt behöver du pengarna? Behöver du lån utan inkomst och med betalningsanmärkningar? Vill du låna pengar direkt utan UC? Oavsett vilka lån du väljer behöver du alltid tänka på att lånet ska kunna betalas tillbaka. Återbetalningstid, räntor och lånevillkor skiljer sig en hel del och det är bra att veta vilka olika alternativ som finns på lånemarknaden.

I den här artikeln kan du läsa mer om det som är bra att känna till innan du väljer att låna 40 000 kronor och vilka olika alternativ som finns.

Betalningsanmärkningar

Att låna pengar med betalningsanmärkning utan UC eller om du har skulder kan ibland göra det svårare att få lån, men det finns ett flertal alternativ. Den som vill teckna ett lån med betalningsanmärkning utan säkerhet får generellt sett en högre ränta och andra villkor kring återbetalningar. Att ta ett lån utan UC med betalningsanmärkning innebär att du istället för att gå via UC använder dig av något annat kreditupplysningsföretag. Exempel på lån med betalningsanmärkning utan UC kan vara snabblån, privatlån eller kontokredit beroende på vilken långivare du vänder dig till.

Arbetslös eller låg inkomst

För den som är arbetslös eller saknar inkomst finns det vissa möjligheter att kunna låna 40 000 kronor. Här tittar de på dina andra möjligheter att kunna betala tillbaka och gör en översikt på den totala ekonomin. Om du vill undvika UC finns det långivare som använder sig av andra kreditupplysningsföretag, vilket gör det möjligt att ta lån med betalningsanmärkning och låg inkomst. För den som har säkerhet eller en borgensman finns det flera långivare som beviljar lån på 40 000 kronor. Många långivare lånar ut belopp utan att du kan garantera en fast inkomst om du är kund sedan tidigare och har skött dina betalningar.

Låna pengar utan UC med betalningsanmärkning

UC är Sveriges största kreditupplysningsföretag. Här har de hand om kreditupplysningar, kreditbevakning och underlag för kreditbeslut. UC hämtar sina uppgifter från skatteverket samt från flera olika kreditinstitut.

Om du vill låna utan UC med betalningsanmärkning finns det andra aktörer än UC på marknaden, som exempelvis Bisnode eller Creditsafe. De låneföretag som erbjuder SMSlån med betalningsanmärkning utan UC använder istället de alternativa aktörerna. Att låna 40000 utan UC är oftast inte ett problem.

Olika lånetyper

Här nedan listas olika former av lån och krediter. En del är hårt reglerade medan andra är tillgängliga även för den som till exempel redan har skulder, betalningsanmärkningar eller som behöver låna pengar utan UC.

Blancolån/privatlån

Ett blancolån eller privatlån är ett lån som tas utan säkerhet eller utan ett särskilt uttalat mål. Med privatlånet behöver du inte redovisa exakt vad pengarna ska användas till. Fördelarna med privatlån är att de ofta har lägre räntor än till exempel SMS-lån samt att återbetalningstiden är längre.

Ett privatlån kan också tas för att samla befintliga smålån eller krediter på ett ställe. På så vis kan du få en samlad avbetalning och ofta en lägre ränta än om du har många mindre lån. Många privatlån kräver att du är över 18–20 år, har en stabil inkomst och att du inte har någon betalningsanmärkning. Du ansöker med ditt BankID och får besked direkt. En del långivare använder UC, men det finns också de som väljer att använda alternativa aktörer. Några långivare erbjuder lån även om du har betalningsanmärkningar, så länge du inte har en oreglerad skuld. Det kan med andra ord finnas möjlighet att låna 50000 med betalningsanmärkning.

Snabblån

Med ett snabblån kan du låna pengar med betalningsanmärkning snabbt. Snabblånen är likt privatlånen, lån utan säkerhet. Det som skiljer lånen åt är generellt sett ränta, löptid och belopp. Beloppsgränsen för vad som anses vara ett SMS-lån kan dock variera mellan olika långivare.

Även om du ansöker om ett snabblån kan du inte låna pengar snabbt utan kreditupplysning, en kreditupplysning måste enligt lag genomföras, däremot går att det ofta att exempelvis låna 5000 utan UC. Snabblånen finns hos vissa långivare att få i högre summor, som exempelvis 40 000 kronor.

Du kan oftast ansöka med BankID och få besked direkt. Med snabblån har du i regel pengarna på kontot samma dag, medan du vid exempelvis ett privatlån får vänta 2–3 bankdagar. Nackdelarna är att räntorna oftast är relativt höga och ofördelaktiga, och att den totala summan på lånet generellt sett blir hög i förhållande till den ursprungliga lånesumman. Även återbetalningstiden är kort och snabblånen ska oftast vara återbetalda inom 1–3 månader. Vid missade betalningar läggs i regel olika straffavgifter på, vilket ökar den totala summan ytterligare.

Kontokredit eller brukslån

En kontokredit är en form av lån där du bara utnyttjar det du behöver för stunden. Du betalar då endast ränta på det använda beloppet. I takt med att du betalar tillbaka lånet kan du också använda pengarna om och om igen. Brukslånet finns på ett konto hos kreditgivaren där du med hjälp av BankID loggar in och överför pengarna till ditt vanliga konto. Med en kontokredit kan du hos vissa långivare låna med betalningsanmärkning utan UC. Ett flertal kreditgivare använder sig av Bisnode eller Creditsafe. Fördelen med kontokredit är att räntorna generellt sett är lägre än vid till exempel snabblån, däremot finns det en risk att du lånar mer än vad du behöver.

Kreditkort

Med ett kreditkort betalar du dina inköp med kort, för att senare betala till kreditgivaren via en faktura. Det går att få ett kort med kredit utan UC, men majoriteten av kreditkortsföretagen använder sig av UC. Kreditgränsen är ofta hög och det är i regel inga större svårigheter att få en kredit på 40 000 kronor eller mer. Fördelen med kreditkortet är att räntorna oftast är lägre än vid till exempel snabblån. Du har också en månatlig översikt över dina inköp och den skuld du har innestående. Tänk dock på att ränta tillkommer på all nyttjad kredit, och det kan vara lätt att låna mer pengar än vad som är nödvändigt.

Lån 40000 med säkerhet eller borgensman

Lån ges oftast med någon form av säkerhet, eller med en garanti att låntagaren kan betala tillbaka. Har du någon form av säkerhet att sätta som garanti för ditt lån är det i regel lättare att få ett lån på 40 000 kronor. Möjligheterna till relativt låg ränta och lång återbetalningstid är då också större.

För den som har en säkerhet att använda vid låneansökan är det i vissa fall möjligt att låna pengar utan UC och med betalningsanmärkningar. En annan typ av säkerhet är att använda sig av en borgensman som kan gå in och stötta upp återbetalningen.

Övriga frågor

Vad är fördelen med lån utan UC?

Det som kan anses vara en fördel är att dina ansökningar inte registreras på samma sätt. Vid en kreditupplysning genom UC registreras din ansökan, oavsett om du blir beviljad lånet eller inte, och det kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Hur skaffar jag BankID?

Du beställer mobilt BankID via din internetbank. Utöver det behöver du också ladda ner appen till din telefon, den finns tillgänglig för både iOS och Android.

Vanliga frågor och svar

➡️ Var ska jag vända mig om jag vill låna 40 000 kr?

Kolla vår tabell med olika långivare för att jämföra och ta reda på vilken som passar din situation. Klicka dig sedan vidare till deras hemsida för att ta reda på mer.

➡️ Vilka olika lånetyper finns det?

Här på Privatekonomin.se kan du läsa mer om om bland annat blancolån, snabblån och kontokredit. På så vis blir du mer informerad när du ska välja långivare.

➡️ Måste jag ha fast inkomst för att få lån?

Det kan vara väldigt svårt att få lån utan fast inkomst, så det generella svaret är ja. Men det finns en del långivare som kollar på din nuvarande ekonomiska situation för att avgöra om de kan bevilja dig ett lån.