Låna 25000 kr snabbt utan UC

Snabblån på 25 000 kr

LångivareMin. LånMax LånLån utan UCAnmärkningMin. ÅlderBetygNästa steg
1
Ferratum1 000 kr50 000 krJaOK20 årAnsök
2
Loanstep10 000 kr25 000 krJaOK18 årAnsök
3
Klara Lån5 000 kr500 000 krJaOK18 årAnsök
4
Merax3 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
5
ViaConto1 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
6
DayPay1 000 kr20 000 krJaOK20 årAnsök
7
Brixo3 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
8
Vivus2 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
Högkostnadskredit

Snabblån är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget-och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Om du avser att låna 25000 utan UC finns det flera olika alternativ att välja mellan. I denna artikel redogör vi för vad UC är, vad det innebär att låna utan säkerhet och vad du ska tänka på vid olika typer av lån.

Privatlån på 25 000 kr

LångivareMin. LånMax LånMin. RäntaMax RäntaÅlderAnmärkningBetygNästa steg
1
Lendo10 000 kr600 000 kr4,70%33,75%18 årOKAnsök
2
Likvidum5 000 kr600 000 kr4,95%25,95%18 årOKAnsök
3
Zmarta5 000 kr600 000 kr4,95%29,40%18 årOKAnsök
4
Enklare5 000 kr600 000 kr5,07%33,46%18 årOKAnsök

Att låna pengar

Som privatperson i Sverige har du möjlighet att låna pengar till något din vanliga inkomst inte täcker. Det finns olika typer av lån och lika många olika typer av långivare som alla har olika villkor och begränsningar för hur stora belopp de erbjuder sina kunder. Bolag behöver tillstånd från Finansinspektionen för att kunna förmedla lån och krediter och den som ansöker om ett lån behöver i sin tur uppfylla alla krav som ställs från långivaren.

Vanligtvis behöver du vara över 18 år, ha någon form av fast inkomst och inga liggande ärenden hos Kronofogden. Vissa långivare har möjlighet ett erbjuda lån till personer med betalningsanmärkningar och det sker då en lite mer grundlig kontroll av den nuvarande ekonomin istället för hur det sett ut tidigare. Varje gång du tar ett lån betalar du sedan ränta på pengarna, som helt enkelt fungerar som betalning till långivaren för att du fått låna pengar. Räntan varierar kraftigt mellan olika kreditgivare men även mellan olika former av lån.

Lån utan UC 25000

I Sverige sker många kreditupplysningar via UC (Upplysningscentralen) som är det största svenska kreditupplysningsföretaget i branschen. Företaget ägs av de stora svenska bankerna och förmedlar därmed all information gällande kunder och deras ekonomi till den aktuella långivaren som använder UC. De vill ha information om hur kunderna använder sina pengar men även veta hur den personliga ekonomin ser ut, inför till exempel en ansökan om ett större privatlån. Om du har många förfrågningar hos UC på grund av många små lån sedan tidigare kan det därför vara svårare för dig att bli beviljad ett stort lån från en långivare som använder UC.

Ju fler upplysningar du har i ditt namn, desto större risk anses du som låntagare vara, eftersom du lånat pengar och handlat på kredit många gånger förut. Om du därför avser att låna 25000 snabbt kan du vända dig till en långivare som erbjuder lån utan UC. Dessa bolag använder istället en fristående kreditupplysning, som Bisnode eller Creditsafe, som kan ta fram samma information utan att registrera den på samma sätt för andra långivare. Du har möjlighet att till exempel låna 25000 utan UC hos vissa långivare, men det är vanligare med lägre belopp. Det finns även de som erbjuder lån utan UC på ännu högre belopp men var noggrann med att kontrollera villkoren. Vissa långivare använder alternativa kreditupplysningsföretag för lägre belopp men UC för de högre.

Olika typer av lån

En långivare kan erbjuda olika former av lån eller välja att fokusera på endast en typ av lån. Det finns vanliga privatlån som du kan ansöka om nästan hos alla banker eller kreditgivare och det är pengar du kan använda till vad du vill. Privatlån innebär lån utan säkerhet och kan olika benämningar beroende på hur stor den lånade summan är. Mindre privatlån kallas ofta för snabblån eller SMS-lån, och vi högre belopp är det vanligare att kalla det för just privatlån eller blancolån. Att lånet är utan säkerhet innebär att du inte behöver lämna bil, hus eller en annan egendom som garanti för lånet.

Vanligtvis är det svårare att låna en större summa pengar utan säkerhet och detta alternativ är därmed vanligare vid mindre belopp. Nuförtiden blir det dock allt vanligare med blancolån och du kan i vissa fall ha möjlighet att låna över 30 000 kronor utan att behöva lämna någon säkerhet. Om du lånar ett högre belopp utan säkerhet ställs det ofta lite högre krav på dig som låntagare än om du har lämnat en säkerhet för lånet.

Ett snabblån är precis vad det låter, ett mindre lån som går relativt snabbt. Många långivare idag som erbjuder snabblån sköter hela verksamheten online och du ansöker och får besked om du blivit beviljad direkt på skärmen. Du kan vanligtvis låna mellan ungefär 1 000 och 50 000 kronor och i många fall har du möjlighet att få pengarna redan samma dag. Ett snabblån sker utan säkerhet och så länge du uppfyller kraven hos långivaren kan du beviljas ditt önskade belopp. Värt att tänka på är att räntan för det mesta är relativt ofördelaktig när du tar ett snabblån, än om du till exempel ansöker om ett billån. Ett lån 25000 kronor kan bli dyrt, jämför därför ränta, eventuella avgifter, löptid och vad det kostar om du missar en betalning. Hos vissa långivare kan du börja med ett mindre belopp för att sedan få möjlighet att utöka lånet när du har visat att du kan betala tillbaka de lånade pengarna i tid.

Kreditkort och kontokredit

Du som vill köpa först och betala senare kan använda ett kreditkort eller kontokredit, som är en annan form av ett lån. Ett kreditkort är i regel enklare att beviljas än ett större lån och fungerar på samma sätt som ett betalkort. Skillnaden är att du tillsammans med långivaren kommer överens om en övre kreditgräns du får handla för och sedan får du en faktura varje månad med beloppet du handlat för. Kontokredit fungerar på ungefär samma sätt, men där använder du först upp pengarna du har på kontot och när dessa är slut börjar du handla för en innestående kreditsumma som alltid finns tillgänglig. När du sedan får din räkning betalar du ränta för pengarna du faktiskt använt, vilket innebär att du inte betalar något extra om du inte rört krediten. Det går att finna kreditgivare som erbjuder en kredit upp till 30 000 kronor och ännu mer, men ju högre belopp, desto större krav ställs på din ekonomi. Det kan till exempel röra sig om ett inkomstkrav.

Låna med betalningsanmärkning

Vanligtvis kan det vara svårt att bli beviljad ett lån om du har flera betalningsanmärkningar men det finns långivare som erbjuder lån även till dig som haft problem med ekonomin tidigare. Dessa bolag fokuserar på din möjlighet att betala lånet i framtiden och lägger mindre vikt vid om du haft svårigheter att betala fakturor tidigare. De finns långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkning upp till 30 000 kronor och ännu mer, men det är inte alla som accepterar betalningsanmärkningar. I vissa fall kan de erbjuda en lägre summa än du ansökt om, för att kunna bevilja lånet.

Tänk på att du som lånar med en betalningsanmärkning sannolikt får en högre ränta eftersom att du kan anses vara en högre risk för långivaren. En betalningsanmärkning ligger kvar i tre år och kan ställa till problem i andra situationer, till exempel om du behöver ett större huslån och i vissa fall även när du söker jobb. Det är därför viktigt att alltid betala fakturor i tid och se till att inte låna mer än du är säker på att du kan betala tillbaka, för att inte få problem i framtiden.

Övriga frågor

Vad innebär UC?

UC står för Upplysningscentralen och är ett företag som utför kreditprövningar. Många av bankerna använder UC men det förekommer även hos andra långivare. Många förfrågningar hos UC kan på verka din kreditvärdighet negativt men det finns långivare som använder alternativa kreditupplysningsföretag.

Vad innebär ett lån utan säkerhet?

Ett lån utan säkerhet kan till exempel vara ett privatlån eller ett snabblån. Det innebär att du inte lämnar någon egendom som garanti för lånet till långivaren. I regel har ett lån utan säkerhet högre ränta än ett lån med säkerhet, eftersom att det kan anses mer riskfyllt för kreditgivaren.

Vanliga frågor och svar

➡️ Var kan jag ta ett lån utan UC på 25 000 kr?

Hos oss hittar du en lista med långivare som erbjuder lån på 25 000 utan UC. Se till att jämföra mellan de olika bolagen innan du väljer vem du ska ta lånet hos.

➡️ Vad är skillnaden på kreditkort och kontokredit?

Kreditkort fungerar som ett betalkort, där du väljer att använda kreditkortet för att, så får du en faktura i slutet av månaden på summan du handlat för. Med kontokredit använder du ditt betalkort som vanligt, och när pengarna är slut så dras det från kreditsumman istället.

➡️ Hur snabbt kan jag få mina pengar?

Med vissa snabblån kan du få pengarna på kontot redan samma dag. Ibland kan det ta ett par dagar också. Tänk dock på att du oftast behöver betala tillbaka snabbt också, och att räntan brukar vara högre än normalt.