SMS-lån Nordea

Sms lån med direkt utbetalning till Nordea konto

Följande lån kan betalas ut direkt till ditt Nordeakonto.

LångivareMin. LånMax LånLån utan UCAnmärkningMin. ÅlderBetygNästa steg
1
Ferratum1 000 kr50 000 krJaOK20 årAnsök
2
Loanstep10 000 kr25 000 krJaOK18 årAnsök
3
Klara Lån5 000 kr500 000 krJaOK18 årAnsök
4
Merax3 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
5
ViaConto1 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
6
DayPay1 000 kr20 000 krJaOK20 årAnsök
7
Brixo3 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
8
Vivus2 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
Högkostnadskredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget-och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Sms-lån, eller snabblån som det ibland också benämns som, är ett mindre lån. Andra faktorer som kännetecknar ett sms-lån är att ansökningsprocessen är snabb och att pengarna oftast finns på ditt konto samma dag som ansökningen görs, förutsatt att du och långivaren har samma bank. Lånen är ofta på några tusenlappar och på grund av den mindre summan blir återbetalningstiden i regel kortare, oftast en månad eller två. Sms-lån kan användas för att bekosta oförutsedda utgifter, så som en trasig tvättmaskin eller för en snabb investering. Ett sms-lån är ett så kallat lån utan säkerhet vilket innebär att banken eller långivaren inte har något att ta i pant som sedan kan säljas för att återfå pengarna om du inte kan betala din skuld.

Du som har Nordea som bank och vill ansöka om ett sms-lån Nordea direkt, alltså där du får ett sms-lån beviljat direkt på kontot, kan läsa mer om det nedan.

Svar direkt och pengarna direkt

En anledning till att sms-lån är så populära är att det går fort att få lånet beviljat och pengarna insatta på kontot. Ett sms-lån kan du ansöka om via internet och i många fall ger långivaren direkt besked om lånet har beviljats eller inte. Detta kan ske genom att du får ett sms med beslutet.

Många långivare har Nordea som bank. Av den anledningen kan du som är Nordea-kund få ett sms-lån direkt inbetalat på ditt Nordea-konto – i princip omedelbart efter att lånet beviljats. Din ansökan måste dock vara beviljad i tid innan banken eller långivaren stänger sin verksamhet för dagen och detta gäller både för vardagar, kvällar och helger. Nordea är dock en av de banker som utför utbetalningar även på helger.

Sms lån utan UC

Det är bra att veta att en kreditupplysning kommer göras på dig i och med att du ansöker om ett sms-lån. Denna upplysning görs för att banker och långivare ska få information om din ekonomiska situation och ett underlag för att avgöra om du kan betala tillbaka ditt lån. Enligt konsumentlagen så har en kreditgivare skyldighet att göra en ordentlig kreditprövning. UC är förkortning av Upplysningscentralen och den är den vanligaste kreditupplysningstjänst som långivare använder. Varje gång som en förfrågan lämnas till UC registreras den och om du gör flera förfrågningar registreras alla. Detta minskar dina chanser att få ett lån beviljat eftersom flera registrerade upplysningar sänker ditt kreditbetyg. Du kan dock ta sms-lån utan UC, vilket innebär att kreditgivaren använder ett annat företag för att göra en kreditprövning, till exempel Creditsafe eller Bisnode.

Först efter genomförd kreditupplysning kan lånet beviljas och därefter utbetalas.

Vad är innebär direktinsättning?

En direktinsättning innebär att en bank eller långivare sätter in ett lån, till exempel ett sms-lån, direkt på kontot – så länge du ansöker inom långivarens öppettider. För att lånet ska betalas ut måste du ha ett privatkonto hos Nordea och du använder BankID eller annan e-legitimation för att legitimera dig.

Har du konto hos Nordea, men din långivare har det inte, kan du ändå få dina pengar samma dag. Detta om din ansökan beviljas tillräckligt tidigt under dagen (som regel under förmiddagen) – annars gäller bankens bryttider. Överföringen blir i detta fall inte nödvändigtvis omedelbar, men sker oftast inom 2–3 timmar.

Kontrollera räntan och andra kostnader

Du bör förutom att kontrollera vilka banker som lånet kan betalas ut till direkt även kontrollera vad det kostar att ta lånet. Detta innefattar att:

  • kontrollera räntekostnaderna
  • kontrollera avgifter för att ta lånet
  • kontrollera hur lång tid du har på dig att betala tillbaka lånet

Idag erbjuder flera långivare sms-lån där ingen avgift tas ut för att ta lånet. Det finns också lån som är räntefria under en viss i förväg bestämd period. Så det är möjligt att hitta sms-lån som inte nödvändigtvis behöver bli alltför dyra, men då är det desto viktigare att återbetala dem i tid.

Betala tillbaka lånet i tid

Vara alltid noga med att betala tillbaka ett sms-lån eller snabblån i tid. En del snabblån kan verka billiga men om du inte kan betala tillbaka lånet kan det bli väldigt dyrt. Återbetalningstiden är ofta på 30 dagar. Är du inte säker på att du kommer kunna betala tillbaka inom den tiden, bör du överväga att inte ta lånet.

Då denna typ av lån innebär pengar direkt passar det om du av någon anledning är i behov att dryga ut kassan snarast och inte kan låna av någon i din närhet.

FAQ – vanliga frågor

Hur ansöker du om sms-lån?

Sms-lån är vanligtvis lån på lägre summor och som både beviljas och betalas ut snabbare jämfört med vanliga banklån. Men begreppet är inte enhetligt så läs alltid noga igenom vilka regler och villkor som gäller. Allt som kräva för att ansöka om ett sms-lån är tillgång till en dator, surfplatta eller smartphone. Kraven för att få ett sms-lån är rent allmänt lägre jämfört med ett privatlån.

Har du ett Nordea-konto och vill ha omedelbar utbetalning ska du även välja en långivare som har Nordea.

Kan du ta sms lån under helgen?

Flera långivare har öppet även på lördagar och söndagar och Nordea möjliggör överföringar hela helgen. Så länge du ansöker i god tid innan stängningstid kan du som Nordea-kund få sms-lån utbetalning helg från Nordea.

Vad ska du tänka på när du ansöker om direktutbetalning under helgen?

De flesta långivare som erbjuder helgutbetalning kräver att en ansökan görs under kontorstid. Öppettiderna varierar kraftigt men de flesta stänger klockan 18.00. En del långivare öppnar klockan 09.00 medan andra inte öppnar förrän efter lunch. För att ett lån ska betalas ut under helgen så måste du således ha gjort din ansökan under kontorstid.

Kan du få sms-lån med betalningsanmärkningar?

Ibland innebär en betalningsanmärkning inte att du har dåliga förutsättningar för att betala tillbaka ett sms-lån. Anser du att din ekonomi trots betalningsanmärkning är stabil så kan du ansöka om ett sms-lån hos aktörer som inte automatiskt ger avslag om du har en betalningsanmärkning.