Låna 100 000 kr utan säkerhet – till låg ränta

Bästa lån på 100000 kr

LångivareMin. LånMax LånMin. RäntaMax RäntaÅlderAnmärkningBetygNästa steg
1
Lendo10 000 kr600 000 kr4,70%33,75%18 årOKAnsök
2
Likvidum5 000 kr600 000 kr4,95%25,95%18 årOKAnsök
3
Zmarta5 000 kr600 000 kr4,95%29,40%18 årOKAnsök
4
Enklare5 000 kr600 000 kr5,07%33,46%18 årOKAnsök

Många av oss befinner sig någon gång i livet i en situation där vi inte har råd att betala något med våra egna pengar. Det kan till exempel röra sig om studielån, bostadslån, ett lån för att kunna köpa en bil eller ett snabbt sms-lån. Att låna pengar är med andra ord inget ovanligt, men det är alltid bra att läsa på om lånet innan du bestämmer dig, då olika lån, banker och låneaktörer har olika villkor och regler för sina lån. Dessa beror till viss del på hur stor summa du behöver låna.

Blancolån utan säkerhet hos banken

Ett alternativ för att låna detta belopp är ett blancolån, eller privatlån som det också kallas. Detta är lån utan säkerhet. De flesta banker och seriösa långivare erbjuder ett lånespann på 50 000 – 500 000 kronor och en vanligt förekommande summa hos många låntagare är 100 000 kronor. Ett lån utan säkerhet innebär att banken inte tar någon tillgång, som en bostad, bil eller liknande, som pant. Du behöver inte heller uppge vad du ska använda pengarna till. Det är din kreditvärdighet som är av betydelse när banken beslutar om du ska få ta ett lån från dem – det handlar alltså om din förmåga att kunna betala tillbaka lånet inom utsatt tid. Din ekonomiska situation avgör också vilken ränta du får – ju bättre ekonomi, desto lägre ränta.

Samlingslån

En anledning till att låna 100000 kan vara att lösa ett flertal mindre lån och krediter som du har. Till detta används privatlån och många långivare marknadsför dem som samlingslån. Du lånar det belopp som du behöver för att lösa dina kvarvarande skulder och betalar sedan endast en ränta på ett samlat belopp istället för flera. Blir kostnaderna lägre för samlingslånet än för de många små krediterna kan du spara mycket pengar.

Låna pengar trots betalningsanmärkning

Om du har en betalningsanmärkning kan det bli svårare för dig att låna 100 000 kr, men det är inte omöjligt. Alla låneaktörer tar en kreditupplysning på dig när du skickar in din låneansökan. För belopp i denna storlek går den i samtliga fall via UC, så det finns ingen långivare som du kan vända dig till för att få låna pengar utan UC. I samband med att du ansöker om ett lån får du ofta möjligheten att uppge din förmåga att betala tillbaka lånet. Det kan till exempel handla om att du snart börjar ett nytt jobb eller påbörjar dina studier, eller på annat sätt kommer att ha tillgång till pengar som du kan använda för att betala tillbaka lånet. Att låna 100.000 kr trots betalningsanmärkning är alltså fullt möjligt, men med det sagt är det inte alla kreditgivare som erbjuder dig den möjligheten. Du får också räkna med att din ränta blir högre eftersom banken tar en större risk när de lånar ut pengar till dig.

Lån med säkerhet

När du behöver låna så pass stora summor som 100 000 kronor har du möjlighet att låna till lägre räntor genom att ta ett lån med säkerhet. De flesta banker beviljar bolån från 100 000 kronor och uppåt, varför det är ett alternativ om du tänkt köpa bostad. Även billån kan beviljas för detta belopp. Är planen att använda pengarna till att renovera ditt hem kan du också undersöka om du kan belåna ditt hus eller din bostadsrätt.

Att tänka på innan du lånar 100 000 kronor

Innan du väljer att ansöka om ett lån finns det olika saker som är bra att tänka på. En början är till exempel att jämföra olika former av lån och olika låneaktörer för att hitta en variant som passar dig och din situation bäst. Jämför till exempel räntor och löptider. En snabb löptid kan vara bra för dig som vet om att du snabbt kommer att kunna betala tillbaka lånet, men var inte heller rädd att välja en lite längre löptid om du är osäker på hur din framtida ekonomi kommer att se ut. Ju längre tid du betalar på ett lån, desto dyrare blir det i längden – men det kan ändå vara att föredra om en snabbare avbetalningstid gör att nästan alla dina medel går till att avbetala lånet. De flesta kreditgivare beviljar inte heller en kortare löptid om de bedömer att det skulle belasta din ekonomi alltför hårt.

Om du vet om att du har en betalningsanmärkning är det bra att vara förberedd på att kunna motivera varför du ändå är kreditvärdig och ska få låna pengar.

FAQ

Kan jag låna trots att jag har en betalningsanmärkning?

Ja, du kan låna pengar trots att du har en betalningsanmärkning. Däremot är det inte alla låneförmedlare som erbjuder dig den möjligheten, vilket innebär att det kan vara svårare för dig att få din ansökan accepterad. Det blir dessutom svårare ju högre summor du vill låna,

Vad betyder UC i lånesammanhang?

UC är det ledande affärs- och kreditinformationsföretaget i Sverige. De allra flesta långivare väljer att gå via dem när de gör en kreditupplysning på dig i samband med din låneansökan.

Vad krävs för att jag ska få låna pengar?

Vad som krävs för att du ska få låna pengar beror på vilken långivare du väljer att vända dig till. Vissa regler gäller dock för alla, till exempel att du uppnått en viss ålder och att du är folkbokförd i Sverige och har ett svenskt personnummer. Vissa låneaktörer ställer krav på att du ska ha ett fast jobb eller annan sysselsättning, att du ska tjäna en viss minimumsumma per år och/eller att du inte har några betalningsanmärkningar från den senaste tiden.

Hur gammal måste jag vara för att få låna pengar?

Hur gammal du måste vara för att få låna pengar beror på vilken kreditgivare du vänder dig till. Många sätter en gräns på 18 år, men det händer att andra kräver att du ska vara minst 20–23 år gammal. Vissa har även en maxålder för att få ansöka om lån hos dem.

Vanliga frågor och svar

➡️ Vad bör jag veta innan jag ska låna 100 000 kr?

Jämför alltid, särskilt när det handlar om en större summa. Jämför både ränta och löptid. Om du kan få en kortare löptid t.ex, så betalar du i längden mindre.

➡️ Vilka långivare är bäst för att låna 100 000?

Vi tycker att Consector är en bra långivare. Givetvis bör du alltid jämföra olika långivare för att hitta en som passar dig och din situation bäst just nu. Därför tillhandahåller vi en lista så att du enkelt kan hoppa mellan olika sidor.

➡️ Kan jag låna 100 000 kr med betalningsanmärkning?

Det kan bli svårt att hitta en långivare som låter dig låna 100 000 trots anmärkning. Kreditupplysningen sker dessutom via UC, i alla fall. Det går möjligen att förhandla med långivaren, men det beror även på din nuvarande förmåga att betala tillbaka lånet.