Låna 5000 kr snabbt utan UC med (mobilt) BankID

Snabblån

LångivareMin. LånMax LånLån utan UCAnmärkningMin. ÅlderBetygNästa steg
1
Ferratum1 000 kr50 000 krJaOK20 årAnsök
2
Loanstep10 000 kr25 000 krJaOK18 årAnsök
3
Klara Lån5 000 kr500 000 krJaOK18 årAnsök
4
Merax3 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
5
ViaConto1 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
6
DayPay1 000 kr20 000 krJaOK20 årAnsök
7
Brixo3 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
8
Vivus2 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
Högkostnadskredit

Snabblån är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget-och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Ibland behöver du låna pengar snabbt och enkelt. Då gäller det att ha koll på lånemarknaden och att försöka läsa sig till vad som gäller för olika typer av lån, krediter och långivare. Till att börja med kan du titta på din egen situation och behov. Hur ser din återbetalningsförmåga ut, vilka tillgångar eller inkomster har du? Kan du ta lån med säkerhet? Har du betalningsanmärkningar eller många förfrågningar? Vad behövs för att du ska kunna låna 5000 direkt?

I den här artikeln kan du läsa mer om vad du ska tänka på och vilka olika alternativ som finns för dig som vill låna 5 000 kronor utan UC.

Låna pengar utan UC

Innan ett lån eller en kredit beviljas använder långivare och kreditföretag sig av ett kreditupplysningsföretag. Det största kreditupplysningsföretaget i Sverige är UC. Här samlas alla förfrågningar om krediter. UC hämtar sina uppgifter från skatteverket och från andra kreditföretag.

Det är emellertid oftast inga problem att låna pengar snabbt och enkelt utan UC. För den som har en eller flera betalningsanmärkningar kan det i många fall ändå vara möjligt att låna 5000 utan UC. Då finns det andra kreditföretag som till exempel Bisnode eller Creditsafe. Om du behöver låna snabbt utan UC, finns olika alternativ för lån. Dels kan du använda dig av ett snabblån, ett lån utan säkerhet. Det finns även möjlighet att ansöka om en kontokredit. Kontokrediten kräver dock lite mer planering, men när du väl skaffat krediten har du pengarna relativt snabbt på ditt konto.

Betalningsanmärkningar

Att ha en betalningsanmärkning var tidigare ett stort hinder för den som behövde låna pengar. Numera finns det många långivare som lånar ut pengar och som gör det möjligt att skaffa krediter eller ta nya lån trots att du har betalningsanmärkningar. Det kan dock vara svårare och villkoren kan se annorlunda ut om du har många betalningsanmärkningar eller om du fortfarande har skulder. För att låna 5000 kr finns det idag många alternativ att överväga även för den som har betalningsanmärkningar, såsom snabblån och kontokredit samt en del kreditkort.

Lån 5000 kronor med BankID

BankID är ett snabbt och smidigt hjälpmedel för en massa nättjänster numera. Att låna pengar med hjälp av BankID är dessutom en extra säkerhet. När du loggar in med ditt BankID vet du säkert att pengarna kommer till rätt person. Det gör dessutom ID-processen snabbare vilket gör att du kan få dina pengar relativt snabbt om du har behov av det.

Arbetslös eller låg inkomst

Om du är arbetslös eller är utan en fast inkomst och har behov av att låna 5000 kronor, tittar långivaren ofta på alternativa möjligheter att kunna betala tillbaka lånet. En del långivare beviljar lån på 5000 kronor om du är kund sedan tidigare och har skött dina betalningar, trots att du inte har en fast inkomst.

Olika typer av lån

Det finns många olika sorters lån och krediter som skiljer sig mycket sinsemellan. Här redovisas några olika varianter som är aktuella för den som vill låna 5000 kronor snabbt med hjälp av BankID.

Blancolån/privatlån

Ett privatlån eller blancolån tecknas utan att du behöver redovisa ett särskilt syfte med lånet. Privatlånet har ofta lägre räntor och avgifter än exempelvis SMS-lån. Hos en del långivare kan du låna 5000, eller låna 10000 snabbt utan UC, med hjälp av BankID. Betalningsanmärkningar ska dock hos de flesta långivare vara reglerade och du får inte ha skulder hos Kronofogden. Privatlånen erbjuds vanligtvis med både en längre återbetalningstid och lägre månadsavgift i relation till andra lån utan säkerhet, till exempel snabblån. Ansökan görs vanligtvis med BankID. Det tar ofta 2–3 bankdagar att få pengarna till kontot och vill du ha pengarna snabbare än så är privatlånen sällan ett alternativ.

Snabblån 5000 eller SMS lån 5000

SMS-lån är ett av de snabbare alternativen. Här har du ofta pengarna på kontot samma dag och du kan hos de flesta långivare både ansöka och ta ut pengarna med ditt BankID. Snabblåneföretagen erbjuder ofta lån utan UC och den som har betalningsanmärkningar har hos ett flertal långivare ofta inga problem att få ett SMSlån snabbt.

Nackdelen med SMSlån är att räntorna ofta är relativt höga. Återbetalningstiden på SMSlån 5000 är generellt sett kort, ibland bara några månader. Om du missar att betala tillbaka läggs ofta dyra straffavgifter till lånesumman.

Kontokredit eller brukslån

Med en kontokredit har du ett lån att förfoga över, men väljer själv hur mycket av krediten du ska nyttja. Du ansöker om en summa att kunna använda och när du sedan behöver pengarna för du över dem till ditt eget konto. Kontokrediten ansöks ofta om med hjälp av BankID och när du väl är beviljad din kredit kan du använda pengarna när som helst. Pengarna finns på ett konto hos kreditgivaren och när du behöver 5000 snabbt kan du använda din kredit och få över pengarna med hjälp av BankID. Ett flertal kreditgivare ger kredit även om du har betalningsanmärkningar och vissa använder Bisnode eller Creditsafe istället för UC.

Med en kontokredit kan du normalt sett finna en lägre ränta än för till exempel ett snabblån men tänk på all nyttjad kredit ska betalas tillbaka med ränta. Tillgängligheten i en kontokredit kan anses vara både en för- och nackdel, eftersom att det ökar risken för att du ska låna mer pengar än vad du behöver.

Kreditkort

Kreditkort går att ansöka via BankID. Den använda summan kommer sedan på en månadsfaktura som även den kan betalas med hjälp av BankID. De flesta kreditkortsföretag använder UC, men det finns flera som har valt att använda Bisnode eller Creditsafe. Kreditgränsen på de flesta kreditkort går att få relativt hög, och att låna 5000 kronor är sällan ett problem. Räntorna är i regel lägre än vid ett snabblån och du får en översikt på dina inköp och krediter på månadsfakturan.

Låna 5000 med säkerhet eller borgensman

Många lån tas med hjälp av en borgensman eller någon form av säkerhet. Det kan hos en del långivare tecknas med hjälp av BankID. Borgensmannen eller säkerheten garanterar att pengarna kan betalas tillbaka till långivaren. Den som har en borgensman eller något att sätta som säkerhet har i många fall lättare att bli beviljad. Det är dock ett extra steg i själva låneprocessen och för den som behöver låna snabbt och enkelt är det ett mer komplicerat alternativ.

Övriga frågor

Vad kan jag göra om jag vill låna nu och påskynda låneprocessen?

För att få pengarna snabbt kan du jämföra olika långivare, deras utbetalningstid och vilken bank de använder. Använder de samma bank som dig kommer pengarna oftast in på kontot snabbare. Har du ett mobilt BankID gör det också processen snabbare. Tänk dock på att inte ta några förhastade beslut och att alltid läsa igenom lånets villkor.

Vad är en borgensman?

En borgensman är en person som går i borgen för ditt lån. Det innebär att personen åtar sig skyldigheten att återbetala lånet om du av olika anledningar inte skulle kunna klara av dina betalningar. Det fungerar som en garanti till långivaren att de kommer få tillbaka sina pengar.

Vanliga frågor och svar

➡️ Vem erbjuder lägst ränta för sms lån på 5000 kr?

Jämför de olika långivarna hos oss för att hitta en som passar dina behov. Du kan därefter se vem av dem som kan ge dig lägst ränta på lånet. Det finns i skrivande stund inte ett definitivt svar på vilken långivare som har lägst ränta.

➡️ Hur lång återbetalningstid får jag på snabblån?

Det vanligaste är runt 30 dagar, t.ex för att du ska hinna få din lön och kunna betala tillbaka. Det finns en del långivare som kan erbjuda längre återbetalningstid för smslån.

➡️ Kan jag få lån med låg inkomst?

Det beror på din möjlighet att kunna betala tillbaka lånet i tid, vilket är något som de olika långivarna kollar på. Det kan även påverkas av din tidigare relation med just den långivaren.