SMS lån SEB

Sms-lån med direkt utbetalning till SEB konto

LångivareMin. LånMax LånLån utan UCAnmärkningMin. ÅlderBetygNästa steg
1
Ferratum1 000 kr50 000 krJaOK20 årAnsök
2
Loanstep10 000 kr25 000 krJaOK18 årAnsök
3
Klara Lån5 000 kr500 000 krJaOK18 årAnsök
4
Merax3 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
5
ViaConto1 000 kr30 000 krJaOK18 årAnsök
6
DayPay1 000 kr20 000 krJaOK20 årAnsök
7
Brixo3 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
8
Vivus2 000 kr50 000 krJaOK18 årAnsök
Högkostnadskredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget-och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

De flesta privatpersoner som väljer att ansöka om sms-lån gör det för att de behöver en mindre summa pengar snabbt, och det är i regel så ett sms-lån fungerar. Du kan låna en lägre summa med kortare löptid. Ett sms-lån kan handla om allt ifrån hundra- till tusenlappar som ska betalas tillbaka inom loppet av någon månad eller två. Det låter snabbt och enkelt, vilket det till viss del också är. Däremot finns det saker är bra att ha i åtanke. Vi går igenom det viktigaste du bör känna till om denna typen av snabblån, samt hur goda lånemöjligheterna är som SEB-kund.

Långivare erbjuder naturligtvis utbetalningar till alla svenska banker, men med vissa skillnader. Vid ett sms-lån är det ofta av intresse att få pengarna så snabbt som möjligt. Att ansöka om sms-lån med direkt utbetalning innebär vanligtvis att du har pengarna på kontot redan inom loppet av 15 minuter. Men beroende på bank, och till viss del även beroende på veckodag och bankkontorens öppettider, kan utbetalningstiden variera en hel del.

Hur snabbt går det då att få en utbetalning direkt till SEB-konton?

Att få ett sms-lån med direkt utbetalning

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) tillhör våra svenska storbanker och har många privatkunder. Däremot är den mindre vanlig bland långivare för sms-lån. Det begränsar antalet långivare att använda sig av när man vill ta ett mindre lån snabbt, även om det fortfarande kvarstår möjligheter. För att som SEB-kund kunna få ett sms-lån utbetalt på en gång behöver du se till följande:

  1. Kontrollera att valda långivare använder sig av samma bank, i det här fallet SEB. Detta är viktigt, eftersom de annars inte kan göra en direktöverföring. Processen fungerar på samma sätt som när du gör en vanlig kontoöverföring mellan egna bankkonton och går alltså på en sekund. Men det förutsätter som sagt att banken är densamma mellan långivare och låntagare.
  2. Ansök under bankkontorets öppettider. Detta eftersom utbetalningar inte är en automatisk process, utan godkänns av någon av de handläggare som bemannar kontoret. Detta innebär också att handläggningen av ansökningar är begränsade till vardagar samt lördagar. Söndagar är utbetalningar som regel inte möjligt.
    Du bör även tänka på att inte vara ute i sista stund. Det är en god idé att ha en stunds marginal innan bankkontoret stänger.
  3. Skicka ansökan. Vanligtvis får du svar direkt på skärmen. Blir lånet beviljar, har du sedan pengarna direkt på kontot inom 15–60 minuter.

Skillnader mellan sms-lån och ett vanligt privatlån

Till skillnad från ett privatlån är sms-lån främst aktuella vid lägre lånesummor. Fördelen med dessa kortsiktiga snabblån är att många långivare ofta har räntefria erbjudanden till nya kunder. Du lånar alltså pengar ”gratis”, förutsatt att återbetalningen sker inom utsatt tidsram. Lånet är även betydligt mer lättillgängligt än ett vanligt banklån. Detta återspeglas framförallt i den snabba och förhållandevis enkla ansökningsprocessen. Någonting som förut krävde en handläggningstid på flera dagar, ibland veckor, är nu verifierat och klart på ett par minuter.

Har du haft svårt att bli beviljad lån hos andra långivare på grund av till exempel en betalningsanmärkning, brukar din ansökan vanligtvis gå igenom hos sms-långivare. Dessa företag säger i högre grad ja, trots eventuella betalningsanmärkningar eller skulder som ännu är aktuella.

Nackdelen med detta är förstås att risken är stor att den som redan befinner sig i en trängd ekonomisk situation förvärrar den genom att skuldsätta sig ytterligare. Det är därför viktigt att påpeka att sms-lån kan bli dyra. Dels är räntorna relativt höga om man jämför med andra lånealternativ, dels blir kostnaderna höga om du inte kan betala tillbaka i tid. Då tillkommer inte bara ränta, utan ofta också ytterligare avgifter. När du tar ett sms-lån bör du därför vara helt säker på att du kommer att kunna betala tillbaka det inom angiven löptid.

Att hitta den bästa långivaren

För att få en bra överblick över olika långivare kan du konsultera tabellerna på vår sajt. Här kan du jämföra olika långivare och deras räntor, krav och eventuella avgifter.

Det finns flera långivare som beviljar sms-lån, oavsett betalningsanmärkningar eller kreditbetyg. Det finns också många möjligheter till lån utan UC-kontroll. En kreditupplysning görs alltid vid en låneansökan, det är omöjligt att ta sig runt, men flertalet långivare använder sig av andra kreditupplysningsföretag än UC. Också denna information hittar du i tabellerna.

Att tänka på när du ansöker om sms-lån

Om du ser till sms-lånens ordinarie priser, är dessa korta återbetalningsperioder inte helt riskfria. En vanlig löptid ligger på 30 dagar. Vid ansökan om sms-lån, bör du vara på det klara med att du ofta kommer behöva återbetala summan inom en månad. Skulle du vilja förlänga din återbetalningsperiod innebär det att en avgift och/eller ytterligare ränta kommer tillkomma. Dessa extra kostnader skjuter snabbt i höjden, så om du är osäker på om du kommer kunna fullfölja återbetalningsplanen inom utsatt tid, bör du i regel avstå lånet.

Även för räntefria sms-lån tillkommer extra avgifter och/eller räntor om du väljer att förlänga avbetalningsplanen. Ett räntefritt sms-lån är enbart räntefritt under utsatt löptid.

FAQ – vanliga frågor

Kan jag ansöka om sms-lån trots betalningsanmärkning?

Ja. Långivare som erbjuder sms-lån beviljar i regel låneansökningar i högre grad än andra.

Kan jag ansöka om sms-lån utan UC-kontroll?

Ja. Du bör dock vara medveten om inget lån beviljas utan kreditupplysning, däremot finns det många långivare som nyttjar andra kreditupplysningsföretag än UC.

Vilka långivare har möjlighet till direktinsättning på ett SEB-konto?

Genom att kolla på jämförselsajter online får du en bra överblick av vilka långivare som använder sig av banken SEB. Här kan du även jämföra annan värdefull information kring det mesta som rör de olika långivare.

Om jag ansöker om ett sms-lån under helgen, när får jag pengarna?

Att få ett sms-lån beviljat på helger från SEB är inte omöjligt, men du får inte pengarna under en söndag. Vanligtvis utbetalas en ansökan som görs efter klockan 15.00 en lördag nästkommande vardag efter klockan 08.00. Du kan då få ett sms-lån direkt på kontot.

Om jag ansöker om ett sms-lån under kvällen, kan jag ändå få utbetalningen direkt?

Överlag gäller vanliga kontorstider för sms-lån SEB, det vill säga fram till klockan 18.00. Någon enstaka långivare kan ha öppet till klockan 21.00, men du gör bäst i att noga kontrollera samt att vara ute i god tid, men en stunds marginal.