Hem » Ikväll är det premiär för Dina Pengar

Ikväll är det premiär för Dina Pengar


Klockan 19.00 ikväll är det premiär för Expressens nya storsatsning: Tv-magasinet Dina Pengar. Dina Pengar har funnits som koncept i tidningen länge och journalistik som handlar om ekonomi har varit ett viktigt inslag i Expressen sedan 1981. Då var Anders Andersson redaktör och var en av de personer som bidrog till att skapa begreppet ”privatekonomi”. Nu i våras nylanserades Dina Pengar i nyhetstidningen. Den moderniserades i form av mobilpushar med ekonominyheter, nyhetsbrev och en generell uppfräschning av sajten både gällande utformning och innehåll.

Nu vill Expressen ta Dina Pengar steget längre – nämligen genom ett TV-magasin. Dina penga kommer sändas varje torsdag klockan 19.00 i Expressen TV. Programledaren för denna nya storsatsning kommer vara Dina Pengars nuvarande krönikör och reporter Frida Bratt.

I en intervju berättar Frida:

“Det händer mycket i omvärlden nu; lägre tillväxt i den globala ekonomin, handelskrig och räntehöjningar. Det här vill vi försöka göra begripligt, och ta reda på vad det egentligen innebär för våra plånböcker. Vi vill göra det på ett seriöst men samtidigt aptitligt sätt, med intressanta gäster och ämnen som ligger nära våra tittares privatekonomi” 

Det programmet kommer fokusera på är sparande, pension och bolån. Områden där konsumenter kan behöva hjälp när det kommer till att göra  smartare och mer medvetna val.

“Där vill vi med tv-magasinet Dina Pengar framför allt inspirera tittarna till att ta makten över sin ekonomi, men också bjuda på konkreta tips. Ambitionen är att den som tittar på ett avsnitt av tv-magasinet Dina Pengar får verktygen hen behöver för den egna ekonomin” Berättar Frida Bratt.

Expressens TV:s nya privatekonomi-satsning Dina Pengar är ett program med fokus på  frågor som gäller din plånbok. De kommer med hjälp av olika gäster analysera och diskutera hur din ekonomi påverkas av olika händelser i vår omvärld. I varje program kommer man få ta del av  konkreta tips som rör sparande, pension och bolån.

 

Första avsnittet som går av stapeln ikväll klockan 19:00 kommer innehålla:

  • De viktigaste nyheterna för din privatekonomi under veckan som gått.
  • Den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt kommer gästa programmet och berätta om varför han tycker att vi borde jobba längre.
  • Programmet gästas även av Familjeekonomen Sharon Lavie från Ikano Bank som tipsar om hur man maxar sin pension
  • Programledaren Frida Bratt tipsar om vilka viktiga val du måste göra gällande tjänstepensionen
  • Nicklas Storåkers som är VD för Pricerunner, kommer och berätta om “bluffreor” och hur du ska tänka inför Black Friday