Så lyckas du med dina sparmål – med hjälp av telefonen

Tycker du det är svårt att hålla koll på dina utgifter? Eller kanske ännu svårare att lägga undan pengar varje månad? Kanske vill du spara till något fint till dig själv eller lägga undan pengar till dina barn men lyckas aldrig få pengar över. Idag finns det många appar som hjälper dig med just detta och vi har samlat våra favoriter för att få koll på ekonomin!

Tink

Vårt första tips när det kommer till att få koll på din ekonomi är Tink. Här kan du lättare få koll på vad exakt det är du lägger pengar på varje månad. Genom att logga in via mobilt Bank ID så kopplar du appen till ditt kort eller bank konto. I appen finns det en del kategorier där du både kan sätta upp mål över hur mycket du ska spendera och där du även ser i ett diagram vad du lägger mest pengar på. Här kan du även skapa egna kategorier vilket gör att du kan se vart de onödiga köpen sker. Appen finns både i App Store och Google Play.

Splitwise

Är du den som ofta slänger fram kortet under  resan med kompisgänget? Blir det svårt att dela upp kostnaderna genom att spara kvitton och göra krångliga beräkningar? Och visst är det lite stelt att ta upp vad alla är skyldiga?  I en app med namnet Splitwise kan du och dina vänner lägga in era utgifter för att sedan kunna fördela dem på gruppen utan något tjafs. Appen räknar ut vilka som är skyldig vilka pengar så slipper man ens tänka på hur man ska göra med betalningen.

Fundler

Vill du ha ett riktigt bra och prisvärt sparande men önskar att någon annan kunde göra de åt dig? Låt oss presentera Fundler. Fundler är en app som just nu ligger högt upp på topplistan i App Store. Fundler är den mest nedladdade robotrådgivaren i Sverige. De räknar genom en avancerad algoritm ut rätt risknivå hos varje enskild användare och därefter så anpassar appen ett sparande som passar ditt mål. Allting i appen sker automatiskt och med ett par snabba knapptryck kan du få hjälp med att spara mer pengar i de lämpligaste fonderna för dig. Du kan sedan  enkelt följa hur det går direkt i appen. Fundler sköter allt från överföringen av pengar till handeln av fonder och även redovisningen till skatteverket.

Mina tjänster

Är du en sån person som har massvis av tjänster på autogiro som dras varje månad? Kanske använder du inte ens alla tjänster och har inte jättebra koll på vilka tjänster du egentligen betalar för? Mina Tjänster är en app som samlar alla dina olika tjänster, prenumerationer och abonnemang. De hittar dina abonnemang automatiskt och samlar dessa så du får en översikt. Här kan du dessutom få hjälp med att enkelt avsluta dina avtal. De kan också hjälpa dig att byta till bättre lämpade förslag som den tar fram åt dig.