Hem » Områdena som du inte visste slukar pengar!

Områdena som du inte visste slukar pengar!

spara pengarDet finns en hel del områden du kan spara in på onödiga utgifter, några exempel är;

Matutgifter: Vi skrev ett längre mer detaljerat inlägg om hur du sparar in på mat förra veckan. Det kan du läsa här. Men kortfattat så är det bästa spartipset när det kommer till mat att ha med matlåda. Om du skippar de dyra ute luncherna på jobbet kan du spara in flera tusenlappar per år. Även att planera maten veckovis är ett bra sätt att spara pengar på – då gör du mindre onödiga inköp!

Försäkringar: Genom att göra en sammanställning av alla dina nuvarande försäkringar och göra en bedömning av vilka du kan avvara och ändå ha fullt skydd gör att du kan spara in massor. Undersök även om du kan få bättre villkor på de försäkringarna du behöver genom att samla alla bolag.

Lån: För att få ner dina månadskostnader kan du bland annat samla dina smålån till ett. Du kan även i de flesta fallen förhandla med din bank om att sänka din ränta på dessa. Läs mer om lån här.

Elavtal: För att få ner kostnaden på el ska du titta omkring och se om det finns andra bolag som erbjuder ett billigare pris. Du kan även se om du kan dra ner på din förbrukning på något sätt, bara ett par grader temperatur i huset och att släcka lamporna kan göra skillnad!

Olika abonnemang: Har du egentligen koll på vilka olika abonnemang du har som ligger på autogiro varje månad? Netflix, telefon, gym, någon prenumeration – sen kan du vara uppe i ett par tusen! Kolla också om det finns företag som erbjuder samma tjänster för ett bättre pris.

Transporter: Behöver du verkligen bil där du bor? I en storstad går det betydligt fortare att ta sig runt kollektivt och här kan du spara in en hel del. Bara bilen i sig kostar väldigt mycket, sen ska du addera försäkringar, parkering, bensin och en buffert för oförutsedda skador. Ett busskort får du under tusenlappen!

Småutgifter: Här försvinner många kronor i månaden som du inte tänkerpå. Kaffe, snacks och spontanköp är bara tre exempel på saker som blir dyra i slutändan. Visst finns det bättre alternativ! Ta med kaffe hemifrån, köp hem lådor med bars istället för att köpa mellanmål på vägen osv. Småköp blir stora i slutändan!