Topp 5 Sidor och Appar För Begagnat (Spara eller Tjäna 1000kr+)

Ett smart tips för att sänka månadskostnaderna, samt rädda miljön, är att köpa begagnat. Här har du verkligen chansen att tjäna och spara tusentals kronor! Att handla begagnat och second-hand har verkligen tagit fart på senare år, kanske framförallt tack vare möjligheterna som nya elektroniska tjänster erbjudit. Allt från köp och sälj-grupper på Facebook till start-ups som lanserat appar som försöker göra processen att sälja saker till så enkelt som möjligt har gjort att marknaden för begagnat omsätter många miljarder kronor per år.

Så vilka sidor är egentligen bäst? I den här artikeln listar vi våra 5 favoriter just nu när det kommer till begagnat!

5. Tradera

En av de mer klassiska tjänsterna och webbsidorna när det gäller begagnat i Sverige är Tradera. Från bolagets början 1999 så var det en ren auktionssajt men har på senare tid börjat erbjuda saker till ett fast pris.
På Tradera sker kontakten med email mellan säljare och köpare och trovärdighet fastställs genom betygsättning av varandra.

När man lägger upp en vara på Tradera så kostar det ingenting utan det dras istället en avgift på 10% av vad varan säljs för vid säljtillfället (min. 3kr max 150kr).

Är du osäker på vad du ska ta för ett föremål så tycker vi att Tradera kan vara bra då det blir en auktion på varan och du behöver inte riktigt oroa dig för om du satt för högt eller lågt pris.

4. Sellpy

Sellpy är en relativt ny tjänst och start-up som kom år 2014. De hade en lite mer avancerad vy på begagnat-marknaden och tog en annan approach en många andra. Via deras tjänst så får man beställa upphämtning av de grejerna man vill bli av med så kommer de och hämtar upp det, fotar och lägger ut på antingen sin sida eller Tradera. Du får sedan 40% av värdet på det som sålts, säljs det för mer än 500kr så får du 90% av värdet det säljs för (minus 10kr per vara).

Sellpy tycker vi fungerar extremt bra för den som inte riktigt har energi för att lägga ut varje enskild sak och handskas med själva försäljningen och transporten.

3. Shpock

Shpock är en rätt ny app som låter dig ha loppis genom telefonen! Här är det snabbhet och simplicitet som gäller och istället för text har man valt att fokusera mer på bild. Det kostar heller inget att annonsera via Shpock så är man riktigt sparsam så är detta ett bra alternativ. Appen växer fort och har många unga användare, som innan kanske inte köpt så mycket i andra hand vilket är intressant och pekar än mer på att trenden är påväg uppåt.

2. Blocket

Den största spelaren på den svenska marknaden är, och har varit länge, Blocket. En väldigt populär marknadsplats för svenskar och omsätter väldigt stora summor. Denna stora omsättning kommer nog från det faktumet att det är rätt så dyrt att lägga upp annons på blocket, ofta mellan 30-150kr. Vill du ha fler bilder kostar även det extra. Denna stora kostnad är förmodligen en del av varför så många nya spelare har valt att konkurrera med Blocket. En av de stora fördelarna är ju då Blocket storlek och det faktumet att de har så många annonser, så det är lättare att nå en större mängd ögon.

1. Marketplace

Som sagt så är en av de största trend-drivande faktorerna inom second hand just Facebook-grupperna. Dessa har blivit väldigt populära på senare år och Facebook har därför valt att lansera tjänsten Marketplace som är inbyggt i Facebook o blir en avdelning för köp och sälj. Detta fungerar på ett liknande sätt som Blocket men är helt kostnadsfritt. Vi tror att en kombination av facebooks gigantiska användarantal samt det faktumet att det är helt gratis kommer göra att Marketplace kan komma och ta topp-platsen på den svenska marknaden!