Vilket lån ska du ta? Låt lånebeloppet bestämma!

Snabblån – under 5000 kronor

Om du behöver låna pengar snabbt och inte är intresserad av att vänta på att olika banker för en fördelaktigt ränta och andra förmåner, då verkar det vara snabblån som passar just ditt syfte. Något

snabblån eller privatlån

du bör vara medveten om är att snabblån ges ofta utan säkerhet vilket gör att de som lånar ut pengar ofta tar ut ganska saftiga räntor. Detta innebär att snabblån passar dig som ska låna ett lägre belopp som du snabbare kan betala tillbaka. Detta för att slippa höga avgifter och räntor.

Det finns många långivare

När du ska låna pengar finns det många låneinstitut du kan välja mellan. Alla erbjuder olika lånesummor när det kommer till snabblån. Då kan låna allt från 500 kr upp till 3000 kr hos vissa, andra kan ge dig snabblån upp till 20 000 kr. Avbetalningstiden skiljer sig också. Hos vissa kan du ha 14-90 dagar på dig medan andra tillåter en avbetalningstid på 1-2 år. Vill du låna ett belopp på mindre än 5000 kr är detta lånet för dig.

Fördelar som finns med snabblån:

  • Du får dina lånade pengar snabbare än om du skulle ta ett privatlån.
  • Du kan låna ett mindre belopp.
  • Du får ta ett lån trots betalningsanmärkningar.
  • Även om du har en låg inkomst är det möjligt att få ett lån

Privatlån – Över 5000 kronor

Behöver du låna en större summa så är ett privatlån du borde ta. För ett privatlån brukar räntan ungefär vara hälften så liten av räntan på ett snabblån. Privatlån brukar ha en längre avbetalningstid snabblån eller privatlånpå mellan ungefär 1 och 2 år till 12 år. De belopp som brukar lånas ut som privatlån ligger ungefär på mellan 20 000 kr och 600 000 kr. När du fått ditt lån beviljat kommer du behöva skriva under ett avtal innan du får pengarna och skicka in, om du inte befinner dig på banken. Det kan ta upp till 2 bankdagar innan du får dina lånade pengar insatta på ditt konto.

När det kommer till privatlån så måste du vanligtvis ha en årsinkomst på minst 120 000 kr för att få ditt lån beviljat. Har du däremot betalningsanmärkningar så är det inte stor chans att får ett lån.

Fördelar som finns med privatlån:

  • Den effektiva räntan på ditt lån är mycket lägre än om du tar ett snabblån.
  • Du kan låna större belopp.
  • Du har längre återbetalningstid.