Vilket lån ska du ta? Låt lånebeloppet bestämma!

Snabblån – under 5000 kronor

Om du behöver låna pengar snabbt och inte är intresserad av att vänta på att olika banker för en fördelaktigt ränta och andra förmåner, då verkar det vara snabblån som passar just ditt syfte. Något

snabblån eller privatlån

du bör vara medveten om är att snabblån ges ofta utan säkerhet vilket gör att de som lånar ut pengar ofta tar ut ganska saftiga räntor. Detta innebär att snabblån passar dig som ska låna ett lägre belopp som du snabbare kan betala tillbaka. Detta för att slippa höga avgifter och räntor.

Det finns många långivare

När du ska låna pengar finns det många låneinstitut du kan välja mellan. Alla erbjuder olika lånesummor när det kommer till snabblån. Då kan låna allt från 500 kr upp till 3000 kr hos vissa, andra kan ge dig snabblån upp till 20 000 kr. Avbetalningstiden skiljer sig också. Hos vissa kan du ha 14-90 dagar på dig medan andra tillåter en avbetalningstid på 1-2 år. Vill du låna ett belopp på mindre än 5000 kr är detta lånet för dig.

Fördelar som finns med snabblån:

  • Du får dina lånade pengar snabbare än om du skulle ta ett privatlån.
  • Du kan låna ett mindre belopp.
  • Du får ta ett lån trots betalningsanmärkningar.
  • Även om du har en låg inkomst är det möjligt att få ett lån

Privatlån – Över 5000 kronor

Behöver du låna en större summa så är ett privatlån du borde ta. För ett privatlån brukar räntan ungefär vara hälften så liten av räntan på ett snabblån. Privatlån brukar ha en längre avbetalningstid snabblån eller privatlånpå mellan ungefär 1 och 2 år till 12 år. De belopp som brukar lånas ut som privatlån ligger ungefär på mellan 20 000 kr och 600 000 kr. När du fått ditt lån beviljat kommer du behöva skriva under ett avtal innan du får pengarna och skicka in, om du inte befinner dig på banken. Det kan ta upp till 2 bankdagar innan du får dina lånade pengar insatta på ditt konto.

När det kommer till privatlån så måste du vanligtvis ha en årsinkomst på minst 120 000 kr för att få ditt lån beviljat. Har du däremot betalningsanmärkningar så är det inte stor chans att får ett lån.

Fördelar som finns med privatlån:

  • Den effektiva räntan på ditt lån är mycket lägre än om du tar ett snabblån.
  • Du kan låna större belopp.
  • Du har längre återbetalningstid.

Så lyckas du med dina sparmål – med hjälp av telefonen

Tycker du det är svårt att hålla koll på dina utgifter? Eller kanske ännu svårare att lägga undan pengar varje månad? Kanske vill du spara till något fint till dig själv eller lägga undan pengar till dina barn men lyckas aldrig få pengar över. Idag finns det många appar som hjälper dig med just detta och vi har samlat våra favoriter för att få koll på ekonomin!

Tink

Vårt första tips när det kommer till att få koll på din ekonomi är Tink. Här kan du lättare få koll på vad exakt det är du lägger pengar på varje månad. Genom att logga in via mobilt Bank ID så kopplar du appen till ditt kort eller bank konto. I appen finns det en del kategorier där du både kan sätta upp mål över hur mycket du ska spendera och där du även ser i ett diagram vad du lägger mest pengar på. Här kan du även skapa egna kategorier vilket gör att du kan se vart de onödiga köpen sker. Appen finns både i App Store och Google Play.

Splitwise

Är du den som ofta slänger fram kortet under  resan med kompisgänget? Blir det svårt att dela upp kostnaderna genom att spara kvitton och göra krångliga beräkningar? Och visst är det lite stelt att ta upp vad alla är skyldiga?  I en app med namnet Splitwise kan du och dina vänner lägga in era utgifter för att sedan kunna fördela dem på gruppen utan något tjafs. Appen räknar ut vilka som är skyldig vilka pengar så slipper man ens tänka på hur man ska göra med betalningen.

Fundler

Vill du ha ett riktigt bra och prisvärt sparande men önskar att någon annan kunde göra de åt dig? Låt oss presentera Fundler. Fundler är en app som just nu ligger högt upp på topplistan i App Store. Fundler är den mest nedladdade robotrådgivaren i Sverige. De räknar genom en avancerad algoritm ut rätt risknivå hos varje enskild användare och därefter så anpassar appen ett sparande som passar ditt mål. Allting i appen sker automatiskt och med ett par snabba knapptryck kan du få hjälp med att spara mer pengar i de lämpligaste fonderna för dig. Du kan sedan  enkelt följa hur det går direkt i appen. Fundler sköter allt från överföringen av pengar till handeln av fonder och även redovisningen till skatteverket.

Mina tjänster

Är du en sån person som har massvis av tjänster på autogiro som dras varje månad? Kanske använder du inte ens alla tjänster och har inte jättebra koll på vilka tjänster du egentligen betalar för? Mina Tjänster är en app som samlar alla dina olika tjänster, prenumerationer och abonnemang. De hittar dina abonnemang automatiskt och samlar dessa så du får en översikt. Här kan du dessutom få hjälp med att enkelt avsluta dina avtal. De kan också hjälpa dig att byta till bättre lämpade förslag som den tar fram åt dig.