Haft en dyr jul och nyår? Här kommer våra bästa spartips!

Du kan spara in på maten

Vi har tidigare skrivit en hel artikel om hur du kan spara pengar genom att tänka en extra gång när det gäller mat (läs den här). Nu har det nya året börjat och det är dags för nya rutiner och nya mål. Vi tycker att du ska strunta i den dyra lunchen på stan och istället satsa på att göra storkok och matlådor istället. Det bästa tipset är att göra små portioner som du sedan fryser in så att du alltid har matlådor hemma. Genom att frysa in olika storkok kan du även variera dig mer eftersom du har olika rätter att välja på i frysen istället för att ha samma matlåda i en vecka. Försök även att hoppa vin och övrig alkohol så gott du kan, där försvinner mycket pengar. Det sista tipset när det kommer till mat är att inte handla när du är hungrig! Då åker oftast mycket onödigt ner i korgen.

Fundera och budgetera

Både i mellandagarna och efter jul så är det massor av rea skyltar som lockar. Erbjudanden finns både på gatan och i din mail. Detta gör att man ofta köper saker bara för att de är på rea som man egentligen inte behöver. Istället för att falla för alla erbjudanden borde du istället utnyttja denna månad till att fundera och budgetera. Fundera på vad du lägger pengar på och vilka utgifter som är onödiga. Man lägger ofta pengar på småsaker som tillslut blir stora summor. Vi har tidigare skrivit en artikel om appar som kan hjälpa dig på traven när det kommer till sparande. Kolla in den här!

Sälj prylar

Nytt år innebär oftast förändring. Vad passar inte bättre då än att sälja de saker du inte använder? Många saker du har i ditt hem finns där av nostalgiska skäl eller så är de undan tryckta där du inte ser dem. Så till att rensa hemma så kan du säkert hitta några guldkorn att göra dig av med! Här kan du tjäna både små och stora slantar. Läs vår artikel där vi tipsar om sidor för detta!